torstai 3. toukokuuta 2012

RV 24+1 neuvolakäynti ja muita tapahtumia

Neuvola 24+1


Tänään Hipolla oli neljäs neuvolakerta. Se piti sisällään taas kaikenmoisten lappujen täyttämistä ja uusien lappujen kotiin viemistä. Tällä kertaa Hippo saikin mukaan mm. raskaustodistuksen äitiyispäivärahaa ja muita asioita varten.

Hipon verenpaineet olivat kunnossa, painokin noussut sopivassa määrin. Ehkä Hippo itse tuijotaa liikaa omaa painoansa, Hiposta tuntuu oudolta että on  ihan okei, että paino nousee. Tähän mennessä kiloja on tullut +4.7 kiloa ensimmäisen neuvola kerran jälkeen.

Hippopavun syke oli reippaat 147-150 ja kohdunpohjan korkeus 22. Seuraava kerta onkin 22.5 neuvolääkärille ja 23.5 onkin vuorossa synnytysvalmennus. Molemmilla kerroilla Hipon mukaan tulee myös hänen kultansa. Näiden lisäksi Hippo saa vielä kerran kunnian mennä sokerirasitustesteihin. *Yöks*

Eniten ihmetyttämään jäi Turun harjoittama outo "kesäaikataulu"-kuvio neuvolan työntekijöiden suhteen. Oma "neuvolantätini" siirtyy joko kesä- tai heinäkuussa toiseen neuvolaan sijaistamaan ja hänen ja parin muun työntekijän tilalle tulee sijainen? Miksi? Hippo on varmaan liian herneaivoinen tajutakseen Turun logiikkaa näissä sijaisissa. Laitetaan toinen sijaistamaan muualle ja hankitaan sen tilalle sijainen sijaistamaan häntä? Ääh liian hankalaa...

 Hypätään asiasta ihan kolmanteen...

Raskausajan mielitekoja

Monesti saa lukea ja kuulla raskaana olevien mitä kummallisimpia mielihaluja.

Hipon yksi kestosuosikki raskauden aikana on ollut kirsikka/pisara/miniluumutomaatit. Pieni rasia uppoaakin Hipon kiduksiin muutamassa hetkessä. Nuo punaiset pienet pallurat ovat niin ihanan makuisia, että HUH! Hauskinta tässä on se, että ennen raskautta Hippo ei voinut syödä niitä. Jos hän erehtyi syömään moisia palluroita, meni Hipon suu rikki ja huulet paisuivat.

Moni on varoitellutkin Hippoa, että allergia niitä kohtaan voikin palata raskauden jälkeen. Harmi, sillä ne ovat niin paljon parempia ja makeampia kuin tavalliset tomaatit.

Toisena suosikkina on ollut naposteluporkkanat. 250 gramman pussi katoaa myös muutamassa hetkessä mahan uumeniin.

Kolmas suosikki on sisut. Aski uppoaa helposti ja sen jälkeen alkaakin upea mahanmörinä sinfonia.

Punaisia, meheviä, makeita herkkuja
 Ja lopuksi...

Hipon viikon haaste itselleen

Hippo on huomannut, että raskausaikana on tullut elettyä mukavassa vuorovaikutuksessa television kanssa. Suurin osa vapaa-ajasta onkin kulunut tuon töllöttimen parissa. Nyt Hippo päätti, että on korkea aika lukea kirja!

Viimeksi ollessaan kosmetologilla keskusteli Hippo henkimaailman asioista kosmetologin kanssa. Juu, juurikin näitä joidenkin mielestä höpsis pöpsis-asioita. Kosmetologi kertoikin mielenkiintoisesta kirjasta, joka on kuulemma pakko lukea.

Kirja on Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksissani. Lyhyesti kirjasta:  "Kiehtova ja vilpitön omaelämäkerta naisesta, joka on elänyt henkiolentojen ympäröimänä koko ikänsä. Irlantilainen Lorna Byrne näkee enkeleitä, kuolleiden henkiä ja kokee ennalta usein traagisiakin tapahtumia. Lapsena hän luuli, että kaikki muutkin näkevät samoja asioita. Lorna Byrne kertoo avoimesti erilaisuudestaan, kasvamisestaan köyhyydessä, työstään Dublinissa ja avioliitostaan. Hän kuvailee myös kokemiaan vastoinkäymisiä sekä rikasta henkistä maailmaansa."

Lorna Byrne Enkeleitä hiuksissani
Hipon viikon haasteena on lukea kyseinen opus. Hippo lupaakin kertoa oman mielipiteensä kirjasta ja sen herättämistä ajatuksista.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille.

ps. Huomenna on jo perjantai, eikö olekkin ihanaa?!

3 kommenttia:

 1. Täälläkin pidetään noista tomaateista, vaikken olekaan raskaana=)) Mukavaa että Hippo-papu voi hyvin.. Mukavia lukuhetkiä ja odottelen innolla mielipidettäsi kirjasta jos minäkin lukisin sen joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin kysäistä haluatko, että laitan sen luettuani postin kautta sulle... Eli siis laitan. Meillä nämä ajatukset vain menevät niin samoin ;)

   Poista
 2. Lueppa 'Matkalla enkelten maailmaan' 'Enkeleitä hiuksissani' jälkeen jos tykkäät aiheesta! :)

  VastaaPoista