torstai 17. toukokuuta 2012

Viimeaikaiset unet ja alitajunnan hassut kiemurat

Raskauden aikana alitajunta työstää koko ajan ajatusta; lapsi tulee. Tämä onkin saanut aikaan mitä ihmeellisimpiä unia ja ajatuksia Hipolle.

Unien maailma on alitajunnan leikkikenttä


Yksi kauheimmista ja todentuntuisimmista Hipon unista oli seuraavanlainen:

Nukut omassa sängyssäsi ja heräät unessasi siihen, että lapsesi on kadonnut. Etsit häntä vieressä olevasta pinnasängystä, lattialta, sängyn alta, sängystä, ei löydy mistään. Lapsi on kadonnut. Paniikki unessa kasvaa ja voimistuu. Oikeasti unen aikana liikut levottomasti ja hikoilet paniikin aiheuttamasta olotilasta. Unessasi siirryt etsimään lastasi olohuoneesta. Huomaatkin pienen nyytin sohvan päällä, kissasi nukkuu sen päällä! Juokset sydän pamppaillen häätämään kissasi nyytin päältä pois. Avaat nyytin peläten, että lapsi tukehtunut. Se paniikin ja kauhun tunne mitä tunnet parasta aikaa on sanoin selittämätöntä. Avaat nyytin ja näet tumma hiuksisen hymyilevän tyttövauvan. Heräät.

Nähtyäsi tämän unen, ei tarvi pelätä, että nukkuisit hyvin loppuyösi.

Muut nähdyt unet ovat liittyneet seuraaviin aiheisiin:

1. Menet kännäämään suoraan laitokselta lapsi mukana baariin, naapurit tuovat lapsesi seuraavana aamuna kotiisi kun unohdit sen baariin kun olit niin kännissä.

2. Pudotat lapsesi pää edellä kaakelilattialle.

3. Työnnät lastasi vaunuissa mäkeä alas, vaunujen ripa jää käteen, vaunut karkaavat.

4. Sairaalassa lapsesi katoaa.

5. Kuulet lapsesi itkun, mutta et näe lasta missään.Muissa arjen tilanteissa alitajunta tekee kepposia tai harjoitteita tulevaa ajatellen. Hippo on muutamana aamuna kävellessään töihin havahtunut ajatukseen: "Lapsi unohtui". Kunnes sekunnin päästä tajuat sen vielä turvallisesti kelluskelevan vatsassasi.

Muutenkin nukkumisesta on tullut kevyttä ja katkonaista. Ennen Hippo veti kevyesti 10 tunnin unet putkeen. Nyt uni kestää 3-4 tuntia kunnes heräät vessahätään, riemukkaisiin potkuihin vatsassasi tai kalvaviin uniin. Katkonainen uni on johtanutkin siihen, että nukkumaanmenoaika on varhaistunut ja sängyssä vietetty aika on pidentynyt unen laadun heikennettyä.

Onneksi Hipolla on jäljellä enään 16 työpäivää, jonka jälkeen voi nautiskella päiväunista milloin vain. Kunnes koittaa elokuu ja unirytmistä ja määristä määrääkin uusi perheenjäsen.


Kauniita unia mussukat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti