maanantai 18. kesäkuuta 2012

Voi morjens mikä neuvolakerta!

Hipolla oli tänään aamulla RV 30+5 neuvola. Kuten aiemmin oltiin jo kerrottu olisi tällä kertaa sijainen eikä oma terveydenhoitaja paikalla.

Ei se mitään, että sijaisia on. Pitäähän kaikkien lomalle päästä, mutta tämä sijainen oli todella peukalo keskellä kämmentä. Hippo epäileekin onkohan sijainen vielä opiskelija vai kuinka muuten toiminta voi olla noin toivotonta?

Aluksi se meinasi laittaa lähetteen sokerirasitustesteihin vilaistuaan Hipon ulkoista olemusta. Hippo kertoikin olleensa noin kaksi viikkoa sitten kyseisissä testeissä. Hoitaja kyseli tuloksista. Hippo kertoi niiden olleen hyvät ja että tiedot kyllä löytyy sieltä Pegasos-järjestelmästä...Aijaa no niinpäs löytyykin, totesi sijainen.

Kyseltiin kaikkia lippu lappuja palautettavaksi. Hippo kertoi palauttaneensa ne ja että sieltä Pegasoksesta varmaan löytyy sekin tieto. No kas niinhän se löytyi.

Tämän jälkeen punnitus, paino noussut viime kerrasta 0.4 kg. Eli raskausaikana paino on noussut noin 6- 6.5 kg. Verenpaine oli 120/64. Nämä mittaukset onnistuivat mutkitta. Wuhuu!

Tämän jälkeen kuunneltiin dopplerilla sydänäänet. Itse laitteen päälle saaminen kesti ja kun se saatiin päälle ei niitä sydänääniä kuulemma löydy millään. No ei varmaan kun etsii niitä niin alhaalta Hippo totesi ja osoitti kohdan mistä kannattaisi kuunnella. Kappas, johan alkoi Hippiksen laukkaavat sydänäänet kuulumaan.

Syke oli 150 ja Hippis potki jälleen raivokkaasti doppleria kohden.  Hippo kertoi, että kotona Hippis tekee samoin, että potkii doppleria päin. Sijainen ihmetteli kovin, että saako niitä ostettua kotiin? Hippo kertoi, että lähes jokainen vauvapuoti myy dopplereita. KÄÄK!

Sitten mitattiin kohdunpohjan korkeus. Edellisellä kerrallahan lääkäri mittaili ihan niitä näitä lukemia. Sijainen sai lukemaksi 29 cm eli ihan ok lukeman, ajatellen sitä että edellinen kerta oli mennyt ihan liian yläkanttiin. Kuten ultrassakin todettiin korkeuden olevan ihan ok (JA SEKIN LUKEE SIELLÄ PEGASOSJÄRJESTELMÄSSÄ)!  Eihän tämä sijainen uskonut omaan mittaukseensa vaan huoneeseen haettiin toinen terveydenhoitaja mittaamaan. Mitaksi hän sai 29.5 cm. Kuitenkin neuvolakortissa on nyt lukemana 30 cm...*huokaus*

No kun kaikki oli tutkittu jaa saatu Hipon pää pyörälle, että onko se nyt paljon vai vähän vai mitä v*ttua?!  Tämän jälkeen etsittiin uutta neuvola-aikaa terveydenhoitajalle ja neuvolalääkärille. Tähänkin prosessiin tarvittiin ulkopuolelta apua kun ei sijainen osannut käyttää järjestelmää. ÄÄH! Lisäksi sijainen valitteli ääneen kuinka hankalasti tässä neuvolassa kaikki on tehty. Ei ole Hipon ongelma!

Tämän jälkeen kyseli, että pitikö jotain muuta tehdä? Mistä Hippo nyt sen tietäisi, ensi kertaahan tässä raskaana ollaan!! Puolen tunnin käynti kertaan meni 50 minuuttia ja Hipolle käteen jäi todella harmistunut olo.  Hippoa rupesi potuttamaan kunnolla. Hitto jos ensi kerralla on sama tytöntyllerö niin Hippo ei jaksa olla enään ymmärtäväinen vaan sanoo kyllä suorat sanat sijaiselle.


Neuvolan jälkeen Hippo kävi kirpputorilla tasaamassa mieltänsä. Tällä kertaa mukaan tarttui kevyt toppapuku 2 eurolla. Tämän kaiken jälkeen taitaakin Hippo mennä pienille päiväunille jotta saa nukuttua pois turhautuneisuutensa. MUR!

Tammenterho haalari


3 kommenttia:

  1. Höh, olipas aika amatööri sijainen.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi, ihana hippo, ihana hippopapu <3 Sanja ja minityyppi jää seurailemaan :)

    VastaaPoista