sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hippiksen uusi ystävä

Pikkuinen Hippis kasvaa vauhdilla. Viime keskiviikkona kotona tehty punnitus antoi lukeman 4250g, syntymäpaino oli siis 3690g. Ainakin tyttö saa tarpeeksi ruokaa, se on todistettu. Myös nälkähuudon desibelitaso pitää huolen, ettei kukaan vain unohtaisi ruokkia häntä.

Pulloposki ja sen hiukan räjähtänyt äiti
Hipon harmiksi imetys ei tissiltä onnistu, vastaan laittavat niin anatomia kuin tytön huutava nälkä, rintakumi ja tempperamentti. Joten rintapumpulla pumppaillaan talteen maitoa ja tarvittava loppumäärä annetaan korvikeella pullosta. Tärkeintähän on, että pikkuinen saa tarvittavan määrän ravintoa kasvaakseen. Aina ei mene asiat kuin Strömsössä.

Jonkinmoista rytmiä on löytynyt. Nukkumiset menevät tasaisesti 3 tunnin pätkissä, paitsi yöllä voidaan heräillä tiuhempaan tahtiin ja toisinaan taas voidaan nukkua neljäkin tuntia putkeen. Onneksi Hippo voikin vedellä itse unia aamupäivästä, mikäli yöllä on ollut rankempaa.

Iskän sylkys mä rauhoitun melkein aina...
Vaunulenkeillä Hipon perhe on käynyt ahkerasti ja ne ovatkin iso henkireikä. Neljän seinän sisällä oleilu sekoittaisi pään pahemman kerran. Isäkin on yksin vaunutellut, jolloin Hippo sai nukuttua kahden tunnin päikkärit pahimpaan väsymykseensä.

Ensimmäinen pidempi autoilureissu (45 min per suunta) on tehty. Tyttö nukahti heti autossa ja tuhisi koko ajomatkan tyytyväisenä. Tämä antaakin jo pikkaisen toivoa, että viikkojen päästä voisi ajatella reissua Vaasaan Mummin ja Vaarin luo.

Kaikesta päätellen vauva-arki alkaa luistamaan pikku hiljaa omalla painollaan.

Hippis on saanut Hra Smileyn (neuvolasta saatu hymynaama kuva) lisäksi uuden pällistely kaverin; Meritähden. Tänä aamuna Hippis tuijotteli sitteristä puolen tunnin ajan herkeämättä uutta frendiään. Hippo sai rauhassa syötyä aamupalan ja laitettua ripsiväriä ja vähän puuteriakin naamaansa. Ensimmäinen meikkaus synnytyksen jälkeen, WUHUU! Kiitos Meritähti!

Hippis ja Meritähti

4 kommenttia:

 1. Imetysrumba menee ihan niinku meillä meni kummallakin kerralla. Ei pelkkä kova halu imettää aina riitä. Kunhan laps saa jotain kautta tarpeeks syödäkseen. kiva kuulla, että rytmi alkaa löytyä :) Terkkuja ja onnea vielä kerran. t. Annika

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan Hippis kasvanut.. Söpöyskin vain lisääntyy.. Ikavä täällä on suuri...syliin kun taas saisi söpöliinin =D

  VastaaPoista
 3. Hauska kuva tuo räjähtänyt äiti :) Niin sen kuuluu tai niin se saa ollakin. Tärkein on vauva ja rento meininki. Toi kuvastaa just sitä oloa mikä ihan pienen kanssa ainakin itellä molempien kanssa alussa ollut.

  VastaaPoista
 4. PS. et siis mitenkään kurjalta näytä

  VastaaPoista