tiistai 9. lokakuuta 2012

Äiti, kato poika-vauva!

Näin tomerasti totesi noin kolme vuotias poika neuvolassa ja osoitti sormellansa Nemiä. Hippo korjasi, että vauva on tyttö. Poika oli hämillään, mutta miksi vauvalla oli sitten vaaleansininen vaate? Sehän on poikien väri! Siinä äiti sitten sai selitellä pojalle, ettei vaaleansininen ole ainoastaan poikien väri, vaan tytötkin voivat käyttää sitä.

Näin ne stereotyyppiset luokittelut alkavat jo pienestä pitäen muokkaantumaan. Hipon ja kullan tuleekin kiinnittää erityistä huomiota, ettei itse tule tuputtaneeksi moisia muottimalleja Nemille. Olisi hienoa, että Nemi kasvaisi avarakatseiseksi hyvä sydämiseksi ihmiseksi. Ihmiseksi ilman vihaa ja pelkoa erilaisuutta kohtaan tai siis sitä että ei näkisi edes erilaisuutta muusta massasta.

 

2 kk neuvolakuulumisia 

Suluissa 1 kk neuvolan mitat
Paino 5770 g  (5070g)
Pituus 59 cm (56 cm)
Päänympärys 38.1 cm (37.6 cm)

Kaulan poimuja putsailtiin ja laitettiin sibicort-voidetta. Puklailu ärsyttää pikkuisen ihoa, vaikka sitä yritetään ahkerasti putsaillakkin. Lisäksi Nemi sai suun kautta rotarokotuksen, joka maistui neidin mielestä erittäin hyvältä. Saa nähdä meneekö vatsa sekaisin rokotteesta.

Puklailusta puhuttiin ja kokeillaan sakeuttajan lisäksi pitää hereillä oloajat tyttöä pystyssä joko sitterissä tai sylissä, makuulla ainoastaan nukkuessaan. Pahoina puklailu öinä voi nukuttaa sitteriinkin kuulemma. Suosituksena myös, että vellit voidaan aloittaa 3 kk:n iässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti