perjantai 2. marraskuuta 2012

Huutosirkusta

Nemi alkoi muutama päivä sitten itkemään oikein todenteolla. Itku oli niin kauheata kuunneltavaa, että Hippo lähti tukka pystyssä kärräämään neitiä terveyskeskukseen. Muutamat itkut olisivat menneet ihan vaan vauva-ajan piikkiin, mutta ei nämä itkut. Nämä itkut saivat Hipon äidillisen huolen partaalle.

Terveyskeskuksessa hoitaja ensitöikseen mittasi korvakuumemittarilla lämmön, se oli 36.7. Eli ei kuumetta. Nemi joutui odottelemaan lääkärille pääsyä vain kymmenisen minuuttia. Korvat puhtaat ja muuten peruskunto hyvä. Neiti veti lääkärillekkin desibelinäytteet oikein täysin keuhkoin. Terveyskeskuslääkäri konsultoi lastenlääkäriä ja kirjoitti Prescosa 250 mg jauheen ensihätiin. Lisäksi labrasta mukaan haettiin kaksi pissapussia virtsanäytteen ottoa varten.

Hipon ollessa apteekissa soitteli lääkäri perään ja kertoi varanneensa ajan vatsan ultrausta varten TYKS:n U-röntgeniin seuraavalle aamulle.

Tänään aamusta vietiin virtsanäyte labraan ja käytiin ultraamassa vatsa. Kaikeksi onneksi vatsassa ei ollut mitään poikkeavaa, lähinnä paljon ilmaa. Lääkäri soitteli labratuloksista ja kertoi, ettei virtsanäytteen lopullinen tulos ole valmis kuin vasta lauantaina. Huomenna saadaankin soitella päivystykseen tuloksista. Tuskin ne virtsatietulehdukseen viittaavat.

Seuraa kunnon kakka-asiaa...

Pari tuntia sitten Nemi olo parani huomattavasti...Neiti meinaa vetäisi sitten kunnon satsit liejua ulos, siis todella runsaasti, edes vaippa ei riittänyt keräämään tätä määrää, sitä oli selässä ja navassakin. Tämän taidonnäytteen jälkeen oli olo varmasti kevyempi. Mihin tuo määrä edes mahtuu pienessä ihmisessä?

Nyt itkujen tilalla on ilmaa on halkonut pierujen suloinen sinfonia. Kallistuminen jonkin sorttiseen maitoallergiaan on varmaan kyseessä. Katsotaan kun Hippo ottaa tämän puheeksi neuvolassa ensi perjantaina. Vai onko tämä taas heidän mukaansa normaalia, kyllä se ohi menee...Selvä, ensi kerralla Hippo nauhoittaa itkut, saavat sitten pokerina väittää että tuollainen itku on normaalia.

Onneksi siis kyseessä ei ole mitään vakavaa ja tyttökin on ollut tänään iloisempi oma itsensä.

Kännykkäkamerassa oleva valo hämmensi pientä savenvalajaa =) Tänä vuonna Hippo ei kylve itseään teatterivereen, ei leiki elävää kuollutta, vampyyria, juo itseään zombiksi, tänä vuonna Hippo iloitsee pinnasängyssä tuhisevasta pikku prinsessastaan ja napsauttaa valotikun vanhaan lasisorsaan. (Miksi kotona on lasisorsa ja valotikkuja? Miksi ei?)

Mukavaa Pyhäinpäivää kaikille.
Tätä valovinkkiä et näe Glorian-koti lehdessä....
7 kommenttia:

 1. Voi kuulostaa tyhmältä, mutta miten ihmeessä sä sait Nemiltä pissanäytteen?

  Meillä oli tytöllä muuten joskus sama "vaiva".. Pidätteli ilmoja ja kakkaa viikon, sitten alkoi itkut ja sen jälkeen päästettiin sellaset kakat, ettei riittänyt vaipat tai vaatteet sille määrälle..!

  Ps. Jos voisit ottaa tuon tunnistus jutun kun kommentoi niin pois, olis paljon kivempi kommentoida, tuottaa hirveästi aina hankaluuksia ymmärtää, että mitä niissä lukee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pissanäyte otetaan tyttövauvoilta sellaisella pissapussilla joka asetellaan tarroilla paikoilleen tunnin ajaksi. Kuulostaa helpolta, mutta oli kyllä kaikkea muuta. Vasta toisella yrittämällä onnistui =) Tunnistusjuttu on otettu pois, laitan takaisin jos roskapostia alkaa tulemaan =)

   Poista
  2. Kuulostaakin jo niin -ei helpolta- jutulta. :D
   Kiva, jospa sitä joutais nyt itekkin ahkerammin kommentoida,kun ei tartte säätää niiden kirjainten ja numeroiden kanssa.. ;D

   Poista
 2. Voin lohduttaa, et jos tytöllä olis pissatulehdus, niin nousis kuume heti :) eli ite en uskois et siitä on huolta. Ja i hear you with the pissapussit,hiivatti se on hankalaa! Sairaalassakaan eivät osanneet ekaa kertaa laittaa kunnolla.
  Mekin epäilyiin maitoallergiaa Alisalla sillon aluks, mut sanoivat että kokeilla ensin vaihtaa korvikemerkkiä jos vaikka jostain syystä ei sovi mahalle... NAN on ainaki ollu meille hyvä, mitä työ syötte?
  Aa joo ja suoerhyvä vinkki jos tytöl on vähänkään ummetusta ja epöilet et huudot vois johtua siitä, niin keitä 2dl vettä 4 kuivattua luumua ja sihtaa ne luumut pois. Anna tytölle 1-2tl sitä vettä ni kyl pitäis toimia vuorokauden sisällä! :)
  Olipas mulla asiaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla tota luumujuttua.Neidillä on viimeaikoina ollut kakanpanttausta havaittavissa. Kiitti vinkistä! =)
   Meillä on käytössä NAN-korvike, sitä ennen oli Tuuti ja Tutteli ne olivat todella huonoja vaihtoehtoja. Mietin jos kokeilis NANnin sitä "kultaista" korviketta, mikä on ns vähälaktoosinen.

   Poista
 3. Meillä aiheutti kaikki nuo edelliset juuri tuollaisia mahavaivoja, korvikkeet siis. Nutrilonilla vatsa rauhoittui ja itse join kahvia vähemmän ;) Nutrilonista vauvalle käy hypoallergia versio, viimeksi näin että kauppaan oli tullut myös soijapohjaista nutrilonia myyntii. Toivottavasti teidän vauvan olo pian helpottaa, vauvan itku on niin vaikeaa kuunneltavaa kun reppana ei osaa kertoa mihin sattuu, vaan pitää itse yrittää tulkita ja ratkaista mikä itkun aiheuttaa.

  VastaaPoista
 4. anne siis täällä kommentoi ;)

  VastaaPoista