lauantai 22. joulukuuta 2012

Neiti maistelee ja kiljahtelee

Perjantain reissu on takana päin. Hienosti isukki ja Nemi olivat pärjäilleet, Nemi oli nukkumassa sikeästi kun Hippo vihdoin pääsi kotia. Kaikki kolme junaa olivat myöhässä ja osa pysähteli teknisten vikojen takia, osa kulki kävelyvauhtia, osa odotteli vastaantulevia jne. Mutta kotia päästiin lopulta.

Tänään on maisteltu uutta makua, mustaherukkaa. Hippo oli varma, että nyt irvistellään. Kuinkas kävikään? Nemi piti kovasti herukan mausta, olisi halunnut lisää sitä. Tällä kertaa sai vain lusikallisen ja jos ei tule oireita, saa neiti huomenna maistella enemmän. Sen verran sitä kuitenkin maisteltiin, että huulet saatiin punattua joulukuntoon.

Sopiiks tää väri mun silmiin?

Porkkanaa, suurta herkkuani

Tähän asti Nemin syömät soseet ovat olleet itsetehtyjä ja raaka-aineina on ollut luomu vihannekset. Hedelmäsoseet lukuunottamatta banaania (luomu Reilun kaupan) ovat olleet kaupan pilttejä, nekin olisi tarkoitus jossain vaiheessa tehdä itse. Sosepurkkien sisällöt eivät oikein näytä hyvältä kun esimerkiksi päärynäsoseessa on vain 40% päärynää, loput joitain muita tärkkelyksiä sun muita. Vaikka itse soseiden tekeminen vie aikaa, tulee se loppupeleissä paljon edullisemmaksi ja tietääpähän tarkalleen mitä lapselleen syöttää. Pakastimessa on tällä hetkellä hyvä arsenaali bataatti, porkkana, kukkakaali ja herukkasoseita jääpalakuutiona. Kerralla kun keittää ison satsin, ei tarvitse miettiä ruokapolitiikkaa kuukauteen. 
Pian aloitetaan (5-6 kk) lihat, niitäkin voisi pian keitellä ja soseuttaa pakkaseen valmiiksi. Sanokaa mitä sanotte, mutta Nemi vetelee ruoat luomuna ja itsetehtynä. Pitäisi vielä tilailla töistä Hollen luomu riisivellit niin ruokailupolitiikka olisi kunnossa. Puurot sitten aikanaan  tulevat olemaan myös luomua ja kotimaista.


Tänään opittiin myös kimeä kiljunta ja sitä on harjoiteltu koko päivän. Neidillä on sitten iso ääni, onnea naapureille. Nukkumaan mentäessä oli nälkä, väsy ja kiljunta yhtä aikaa päällä. Vellin jälkeen Nemi rauhoittui syliin ja hyräilyjen avulla sai kiljunnan lakkaamaan ja silmät sulkeutumaan. On se rankkaa opetella uusia asioita.

Jouluaattona suuntaamme Lokalahdelle mummilaan sulostuttamaan kiljunnalla, saunomaan, syömään ja availemaan paketteja.

Mukavaa joulua kaikille!

1 kommentti:

  1. Hyvää ja rauhallista joulua !!!
    Haleja mummin timantille =))

    VastaaPoista