lauantai 15. joulukuuta 2012

Sisällä oleskelua

Ulkona tuulee 14 m/s ja lunta tulee, pikku perhe pysyy sisällä ja puuhastelee pyjamissaan. Ulos turha lähteä vaunujen kanssa liikkumaan, pelkästään tuo viima on liikaa. Viimaan kun lisätään vaunujen kanssa kulkeminen auraamattomilla jalkakäytävillä on yhtälö jo liikaa.

Hippo ja Nemi tekivät aamusta sämpylä- ja korvapuustitaikinat. Nemi tarkkaili tiiviisti sitteristään Hipon puuhasteluita. Hippo selitti Neidille vaihe vaiheelta mitä taikinaan laitettiin ja mitä seuraavaksi tehdään. Pikku apulainen kuunteli innoissaan Hipon sepustuksia ja naureskeli innoissaan.

Isukki heräsi sopivasti kun taikinat olivat kohonneet ja Hippo sai pyöritellä sämpylät ja rullailla korvapuustit ilman pientä iloista apulaista. Isukki ja Nemi puuhailivat olohuoneessa ja pian saatiin maistella leipureiden tuotoksia.Nemin loppupäivä kuluukin jumppamatolla leikkiessä, porkkanaperunasosetta ja maitoa syödessä.Jos Hippo jaksaa voisi tänään järjestellä paikkoja ja valmistella pikkuisen joulua varten. Jouluvalot on jo laitettu, tavarasiivoamista riittää kyllä koko viikoksi.


Nyt Hippo hipsii hakemaan lämpöisen sämpylän ja surffaa hetken aikaa netissä. Sitten voisikin aloittaa puuhastelun uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Minähän jo povilin Nemistä hyvää leipojaa... Itsetehdyt leivonnaiset ovat aina hyviä=D

    VastaaPoista
  2. Sulle löytyy haaste blogistani. :)

    VastaaPoista