sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Soseinen sunnuntai

Tänään Nemin nukkuessa aamuisia nokkauniaan Hippo laittoi kattilat tulille.

Kiehumassa liedellä oli bataattia, parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Ei siinä suuri työ ole kuoria, pilkkoa ja keittää vihanneksia. Siinä samalla kun kiehuvat, voi tiskailla ja siivoilla  keittötä ja jammailla radion pauhaessa taustalla. Lopuksi sauvasekoittimella soseuttaa vihannekset ja lusikoida ne jääpalamuotteihin. Lämmön haihduttua muotit pakkaseen ja illalla pois sieltä.
Aluksi Hippo pakkaili sosekuutiot yksitellen minigrip minipusseihin ja uudelleen pakkaseen. Se osoittautui turhaksi, nykyään Hippo laittaa irroitetut jäätyneet sosekuutiot kannellisissa irtokarkkirasioissa pakkaseen. Sieltä saa sitten nappastua helposti niin monta sosekuutiota kuin tarvitsee.

Nemi saikin maisteltavaksi porkkana/parsakaalisosetta aamupäivästä, Voi pojat, se maistui neidille! Nemi vetäisi syövereihinsä 3 porkkanakuutiota ja yhden parsakaalikuution, päälle vielä 180 ml maitoa.

Aamulla maisteltu hirssipuuro maistui, taitaa neiti kaikkiruokainen. Se on hieno juttu.

Ruokailujen jälkeen pikku perhe kävi kirpsakassa pakkassäässä (-7) vaunuttelemassa. Innokas maistelija nukkui reilun tunnin vaunuissaan. Nyt tuo energiapakkaus riehuu, nauraa ja huitoo käsiään ja jalkojaan vauhdikkaasti sitterissään.

Leppoisaa loppiaista kaikille!

2 kommenttia: