torstai 24. tammikuuta 2013

Varastointia ja muuta lätinää

Aamuisin Hippo ja Nemi tiskailevat ja samalla Hippo valmistelee päivän ensimmäistä lämmintä ruokaa valmiiksi. Nemi on mukana touhuissa joku sitterissä istuen tai lattialla tarkkaillen. Viime aikoina on neiti viihtynyt lattialla paremmin. Nemi tykkää kovasti katsella kattiloista nousevaa höyryä ja liesituulettimen valoa.


Ooo  höyryä!Aamulypsy pauhaa radiossa taustalla ja aamuhommelit hoituvat mukavasti. Usein aamuisin neiti on niin täynnä virtaa, ettei syömisestä meinaa tulla yhtään mitään. Kädet heiluvat, pää heiluu, jutellaan. Mutta jos Hippo aikoo odottaa, että Nemi saa purettua energiansa, niin sitten huudetaan nälkää. Eli aamulla ruokaa on enemmän naamassa kuin suussa. Onneksi vaatteet saa aina pestyä.

Nemi maisteli tänään ensimmäistä kertaa kalaa, lohta. Hyvin se maistui, sen pienen teelusikkallisen verran mitä sai ensi maistiaisiksi.

Aamulla myös veteen tehty kaurapuuro maistui kun seassa oli hiukan hedelmäsosetta. Illalla korvikkeeseen tehty kaurapuuro ei maistunut sitten alkuunsa. Vaikka nälkä oli suuri, ei se vain maistunut, Hippo heltyi ja antoi sitten syödä pelkkää sosetta. Muuten neiti syö kaikkea hyvin, joten jos tänä iltana ei puuro maistunut, niin mikäs siinä.

Perusvarannosta


Nemin omassa kuivatarvikehyllyssä on perusjutut aina valmiina, puurohiutaleet, vellit, hedelmäsoseet ja avaamaton korvikepurkki. Perusjutut Hippo pitää siinä mallissa, etteivät ne pääse loppumaan. Jos vaikka sattuisi sairastumaan tai jotain niin Nemille on ainakin ruoat valmiina. Pakkasessa on vihannes ja liha- ja kalasoseet ja viileäkaapissa perunoita ja porkkanoita.


Vaippa-arsenaalikin on hyvässä mallissa tänään tulleiden vaippojen osalta. Maanantaina Hippo noutaa vielä muutamat kuoret ja sisävaipat ja Nemin mummi kutoo villakuoria lisäksi. Pesupähkinöitäkin on kilon verran, sappisaippuaa muutama pala ja lanoliinia purkillinen, joten pesuaine-politiikkakin on kunnossa.Toi leopardi taskuvaippa iih!
Muutenkin perusvaranto osasto on aikas hyvässä mallissa, kaapissa on yleensä aina jauhoja, hiutaleita, riisiä, pastaa, soijarouhetta, kuivahiivaa, sokeria, suolaa, mausteita, leivinjauhetta, ruokasoodaa, maissitärkkelystä, säilykkeitä, kookosöljyä, oliiviöjyä, perunoita, pakkasessa marjoja, kalaa, lihaa yms. Aineksia joista voi loihita pakkaspäivänä jotain kivaa jos ei nenuansa uskalla ovesta ulos laittaa. Tai jos on sellainen kamala pyhäpäivä, että kaupat ovat kiinni YHDEN kokonaisen päivän.

Lisäksi sulakkeita on hyvä olla aina varastossa muutama...

Onko sinulla perusvaranto käytössä vai koetko sen turhaksi?

6 kommenttia:

 1. Ihan noin kattavaa varastoa ei ole, mutta aina on sen verran jotain, että niistä saa kyhättyä hätävara-aterian ainakin lapselle. Nyt se on toki vielä helpompaa, kun lapsi juo tavallista maitoa ja syö samaa ruokaa kuin me aikuisetkin. Nykyisin tähtään lähinnä siihen, että aina olisi ainakin rasvatonta maitoa, kaurahiutaleita, pakastimessa tai jääkaapissa jotain lihaa/kalaa/kanaa ja kasviksia. Melkein aina löytyy myös omenoita ja maustamatonta jugurttia/viiliä, joista on tullut lapsen suosikkeja. Niillä pääsee pitkälle. Ja onneksi lapsi on niin kaikkiruokainen, että syö tarvittaessa vaikka katkarapu-kasvisannoksen, jos muu on päässyt loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu odotan sitä hetkeä kun lapsi saa syödä samaa ruokaa, helpottuu huomattavasti taloushommelit =) Mutta sitten taas tulee eteen se, että ei voi turvautua ranskalaisiin ja nakkeihin laiskaolo päivänä =) Mutta se on loppuen lopuksi vain pelkästään hyvä asia, tulee itsekkin syöneeksi terveellisemmin.

   Poista
  2. Niin, onhan siinä "huonotkin" puolensa. :) Kaipa isommalle lapselle voi joskus harvoin niitä nakkejakin antaa, muttei tosiaan ihan yksivuotiaalle viitti mitään ranskalaisnakkiannosta lyödä eteen. Mutta tosiaan, tulee itsekin syötyä terveellisemmin kun täytyy miettiä sitä terveellisyyspuolta lapsen takia.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. http://tittin-elamaa.blogspot.fi/2013/01/liebster-blog-tunnustus.html

  sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä minullakin aina jotain kaapeistä löytyy. Kaksi kun on ruokakunnassa, eipä varasto tarvitse suuri olla =)) Järjestys on kaapissasi hyvä =D Nemi se vain kasvaa ...

  VastaaPoista