maanantai 21. tammikuuta 2013

Virustautia

Nemin pitkään jatkunut räkäisyys ja tukkoisuus ajoivat tänään pikku perheen lastenlääkärille Mehiläiseen. Korvat olivat puhtaat, joten pahimmalta tuomiolta vältyttiin. Jokin virustauti kyseessä, epäilivät enteroa, koska vatsa ollut myös sekaisin räkäisyyden lisäksi.

Onneksi kuitenkin tyttö jaksaa reippaasti puuhastella ja syödä, Nuha vaivaa pahiten öisin, tottakai kun vaaka-asennossa maataan. Pinnasänky on aina ollut korotettuna toisesta päädystä (johtuen pulauttelusta) joten se helpottaa hiukan. Lisäksi sipulia laitetaan roikkumaan tarvittaessa.

Uloskin saa mieluusti mennä, pakkasilmaa on helpompi tukkoisena hengittääkkin. Kaikki on hienosti. Hippo ja kulta vain halusivat varmistaa, ettei ole mistään vakavemmasta kyse. Pian se räkäisyys varmaan helpottaa.

Itse lääkärissä Nemi oli reippaana, ihmetteli isompien lasten leikkejä ja huuteli välillä omia juttujaan ilmoille.
Itku tuli vasta ulkovaatteita pukiessa, kun Hippo ei taaskaan toiminut formuloiden varikkotiimin vauhdilla. Huuto loppui kun päästiin ulkoilmaan. Tyttö nukahti vaunuihin, eikä herännyt edes siihen, kun Hippo nosti hänet vaunuista syliin ja kantoi ylös.Nemi jatkoi vielä tunnin ajan uniansa parisängyn päällä. Unien jälkeen taas ruoka maistui, vajaa kaksi desiä hedelmäsosetta ja 180 ml maitoa upposi parempiin suihin hetkessä.

Reipas tuo räkäinen pieni aarre, eipä paljon tuo nuha menoa haittaa. Hyvä niin =)

Täytyypä mainita, että kyllä IF vahinkovakuutusyhtiö on nopea! Laitoin korvaushakemuksen netissä Mehiläisen kuluista ja korvauspäätös tuli kahdessa tunnissa. Maksetaan ylihuomenna jo takaisin! Upeaa ja nopeata palvelua!

7 kommenttia:

 1. Onneksi ei mitään sen isompaa! On kyllä aina kurjaa, kun pieni sairastaa.

  Ihan mahtava tuo IFin korvauskäytäntö. Meillä oli tytön vakuutus ensin Tapiolassa ja siellä korvauksia sai hakea kans tuollalailla heti tuoreeltaan. Toki omavastuu vähennettiin ensimmäisestä vakuutuskauden hakukerrasta. Nyt meillä on monen mutkan jälkeen tytön vakuutus Pohjolassa ja voi, että mua sapettaa! Kaikki pitää hakea kerralla eli kerryttää koko vuosi sitä pottia ja säilytellä kuitteja... ja auta armias, jos unohdat hakea ajoissa.

  Vakuutuksen ansiosta on kyllä ollut ihan mahtavaa käyttää lääkärissä, kun ei ole tarvinnut jonotella terveyskeskukseen vaan lääkärin on saanut usein viikonloppunakin parin tunnin varoajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä oma vakuutus ollut IF:ssä ja halusin Nemin oman sinne kun aina kaikki on toiminut siellä niin hyvin. Kamalaa jos vuoden pitäisi odotella rahoja...

   Poista
 2. Meilläkin pienellä on ollut maha muutaman päivän vellillä, tyttö ollut myös tukkoisen oloinen ja yöt levottomia. Välillä ruokakaan ei ole oikein maistunut... Eilen kuitenkin huomasin puhjenneen yläetuhampaan ja neuvolassa tänään huomasin siihen rinnalle puhjenneen kaverin. Siinä siis meitä vaivannut kiusa. :)

  Toivottavasti teillä Nemi paranisi nopsaan... niin ja mahdollisimman vähillä hammaskiukuilla selviäisi, niissä kun kuitenkin oma riesansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais ne hampaat tulla jo. Aika kauan niitä on tehty jo =)

   Poista
 3. Huoppuvinkki tukkoisuuteen yöllä on pistää patterille tai pinniksen reunalle kosteaa liinaa tai vaatetta niin että ilmankosus nousee jolloin on helpompi hengittää :) meillä ainaskin ton tytön yötukkosuus väheni huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhettä on nyt patterin ja pinniksen päällä. Kokeillaan kuis pelittää. Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Lastenhuone on myös oiva pyykkienkuivatuspaikka ;)

   Poista