maanantai 11. helmikuuta 2013

6 kk neuvola

Tänään Nemillä oli aamusta 6 kk neuvola. Aika oli kello kymmenen, joten Hippo joutui hiukan muuttelemaan totuttuja aamurutiineja toisenlaisiksi. Rutiinien muutos oli Hipolle selvästi hankalempaa kuin tuolle reippaalle pikku pörisijälle.

Äitiyslomalla ollessa sitä tottuu toimimaan tietyllä kaavalla automaattisesti. Noin kello 07-08 Nemi herää. Vaipanvaihto ja päivävaatteidein pukeminen. Noin 20 minuutin päästä aamumaito neidille. Maidon jälkeen Hippo tiskaillee, täyttää taskuvaippoihin imut, keittelee kahvia ja Nemi puuhastelee lattialla tai sitterissä. Hippo pesee hampaat ja pukee vaatteet ylleen. Joskus harvoin Hippo jaksaa sutia ripsaria naamaansa.

Mutta neuvola-aamuina täytyy toimia toisin. Hippo herää hiiren hiljaa, pesee naamansa, kampaa hiuksensa, pesee hampaansa ja laittaa Nemin vaatteet valmiiksi. Hoitolaukun sisällön tarkistaminen ennen neuvolaa on tarpeen. Onko neuvolakortti mukana, vaihtovaippa, puklurätti, lusikka, sosetta jos nälkä yllättää ja kuumaa vettä termarissa, jotta korvikevauva saa myös maitonsa tarvittaessa.

Sitten herättelemään nukkuvaa lasta (miksi ne aina nukkuvat silloin pitkään kun pitää jonnekkin lähteä?). Aamumaito ja aamupuuro neidille, hetkeksi sitteriin ja ulkovaatteiden pukeminen. Ensin Hipolle, sitten Nemille.  Painava hoitolaukku olalle ja tyttö syliin ja menoksi. Syy miksi pitää herätä niin aikaisin ennen neuvolaa on se, että Nemi nukkuu aamuisin pisimmät unet. Hippo haluaa, että Nemi on saanut nukuttua edes tunnin ennen neuvolaa. Yleensä nukkuu vielä takaisin tulomatkalla toiset tirsat.

Kun neuvolan hissiin on päästy ja varattuun aikaan on vielä 10 minuuttia, voi Hippo tyytyväisenä todeta, että taas ollaan ajoissa. Nemin herätys ja vastaanotolle. Yleensä neiti on oikein aurinkoinen nukuttuaan aamu-unensa, niin oli myös tänään. Hymyssä suin mittailtiin pituutta ja painoa. Alla lukemat

Suluissa 5 kk mitat

Paino 8580 g (7950g)
Pituus 69,5 cm (66,5 cm)
Pää    44 cm (42,9 cm)

Kasvu seuraa keskikäyrää tasaisesti.

Tällä kertaa saimme hammasharjan ja muutaman vihkosen puolivuotiaiden lasten touhuista.

Myös Leon piti päästä kotivahtina tutkimaan uudet tavarat


Saa nähdä, koska hammasharjalle tulee tarvetta. Kovin on alaleuassa rosoisuutta, mutta ei ainakaan vielä ole leipäkirveitä pukannut ulos saakka.

Minkä ikäisinä teidän pienokaisille on tullut hampaita?

6 kommenttia:

 1. Esikoiselle ekat kaksi hammasta tuli alas eteen 2,5kk iässä. Pikku kakkoselle noin 5kk iässä heti 4 kappaletta kerralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähä tuleeko täällä hammas kerrallaan vai ryppäässä useampi =)

   Poista
 2. Alisalle tuli ekat kaks silloin neljän kuukauden iässä, toiset kaksi tuohon ylös tulivat palttiarallaa 5,5kk kohdalla. Toivotaan että seuraavatkin tulee pareittain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hampaat sais tulla kerralla =) On muuten aika rajun näköinen lapsen kallo missä näkyy maitohampaiden lisäksi rautahampaat. Aikamoista... http://imgur.com/gallery/KKe0T

   Poista
 3. Ekat tuli 30.12 ja kuukauden sisällä tuli kolme eli nyt on ne 3kpl alarivissä. :) Ja meidän neidithän on lähes saman ikäisiä. :) Meillä on keskiviikkona 6kk neuvola! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpi sitten tulla lurkkaamaan mimmoiset mitat on teidän neidille tullut =)

   Poista