maanantai 11. helmikuuta 2013

Kemikaalien vähentäminen hygieniassa

Muutamia viikkoja sitten Hippo otti käyttöönsä Flown kehäkukka palashampoon. Samalla Hippo päätti kokeilla jättää ns. tavalliset kaupan suihkugeelit ja dödöt pois sitä mukaan kuin ne loppuvat ja lisätä tilalle mahdollisimman vähän kemikaaleja sisältäviä tuotteita.

Nyt käytössä siis on

Vartalon pesussa oliiviöljysaippua johon lisätty ruusun tuoksua, hiusten pesussa palashampoo. Se tosin vaati 15 pesukertaa ,että lähti toimimaan! Vaati myös nokkoshuuhteen käytön. Vaivannäkö kannatti, hiukset ovat nyt ihanat!

Kuva täältä
Kuva täältä


Nokkoshuuhdetta varten on suihkutilassa Nemin tuttipullo, joka ei tullut Nemillä käyttöön. Huuhdetta sekoitetaan 10 milliä 250 milliin lämmintä vettä. Tuo tuttipullo on juuri oikean kokoinen siihen puuhaan.

Deodorantti homma olikin kinkkinen. Sen taisi lähipiiri ikävä kyllä haistaakkin... Pelkkä suoladödö ei yksin riittänyt pitämään inhaa hienhajua poissa. Mutta kappas kippas, tuo ihmeaine kookosöljy tuli avuksi. Suoladödöä alle ja kookosöljyä päälle, johan toimii! Myöskään Hipolla ei yksistään riitä Madaran tai Born to bion dödöjen tehot, nekin vaativat kookosöljyn kaveriksi. Dödöjä ei tarvitsisi olla noin montaa, mutta vaihtelu virkistää...

Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä

kuva täältä


Meikkiä on tullut käytettyä erittäin vähän, lähinnä ripsiä on taivuteltu ja sipaistu niihin Laveran ripsiväriä. 


Kuva täältä


Koska Nemi kestovaippailee, on loogista, että äiti kuppeilee. Käytössä kuukuppi, tosin taitaa vaatia eri koon, sillä viimeksi oli havaittavissa sellaisia merkkejä.kuva täältä


Lisäksi käytössä on Madaran kasvovoiteita, mutta nyt Hipon siirryttyä oliiviöljysaippuan käyttöön ei rasvoja pahemmin ole tarvittu. Lisäksi kookosöljy toimii vartalorasvana, dödönä, huulirasvana, meikinpoistoaineena, hiushoiteena yms. Jopas vessakärryyn tuli tilaa!

Iho voi paremmin ja ekologiset tuotteet ovat riittoisia. Varsinkin palasaippua ja palashampoo kestää ikuisuuden. Kuukuppi kestää 10-15 vuotta oikein pidettynä. 

Yksi asia mihin Hippo ei uskalla siirtyä on ekologiset hammastahnat. Onko sinulla kokemuksia niistä? Pysyvätkö hammaspeikot poissa niillä?

3 kommenttia:

 1. Mietin muuten imetysaikana todella paljon tuota deodoranttiasiaa. Imettäessä vain oli aina sellainen hormonihiki päällä, että jotain hikoilua estävää oli pakko käyttää. Olisinpa lukenut silloin tämän postauksen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, ettei ole tullut aiemmin kokeiltua, vaikka olen lukenut paljon sen käytöstä deodoranttina. Kyllähän se kosteus tulee läpi, mutta ei haise, se on pääasia =)

   Poista
 2. Ilman hammastahnaakin tulee puhdasta. Jos ette käytä fluoritahnaa niin mekaaninen puhdistus on vieläkin tärkeämpää. Eli huolellinen harjaus. Hankkikaa apteekista plakkiväriä (tabletti tai liuos), harjatkaa hampaat ja katsokaa osaatteko harjata oikein (yllättävän vaikeaa....). Tavallisella harjalla menee jopa 5min. Sähköharjalla oikealla tekniikalla pari minsaa riittää mainiosti.
  Hammaslääkäri

  VastaaPoista