perjantai 15. maaliskuuta 2013

10 asiaa, jotka eivät häirinneet sinua ennen lapsen syntymää1. Kaupoissa liian kovalla olevat kuulutukset. Mua ei kiinnosta kuunnella sedän selityksiä, kuinka plussakortilla saa kolme vehnäjauhopakettia kahden hinnalla ja kuinka raikkaat kevät uutuudet ovat rantautuneet kodinosastolle. Tai kosmetiikkaosastolla olevasta wow no ryppyjä-voiteen huikeasta -10 % tarjouksesta. Varsinkin kun se kuulutus saa aikaan teevadin kokoiset silmät vaunuissa nukkuneelle pikkuiselle.
2. Vaatekaupoissa pauhaava musiikki. Kuka rupee jammailemaan siellä? No ei ainakaan se äiti, jonka lapsi herää uniltaan ja hyvä shoppailuaika loppuu. Voihan se musiikki soida, TAUSTALLA, ei sillä volyymilla kuin kotona siivotessa.
3. Ja juuri näissä musiikkia pauhavissa liikkeissä jos lapsi alkaa itkeä, sitä kauhistellaan, pällistellään ja katsotaan vihaisesti. Joo, tahallani tätä lasta tässä itketän, teen tällaista ehkäisykampanjaa you know... Suomessa lasten kuuluisi olla hiljaa ja hymyillä mammoille, silloin kun mammoille sopii. Lapsilähtöisyys on vain nimellinen käsite, joka ei näy arkipäivässä. Se ei ole ravintolalistoilla oleva lastenannos vaihtoehto, vaan se on hyväksymistä myös siitä, että lapsista kuuluu ääntä ja lapset ovat mukana arjessa.
4. Kailottavat ihmiset. Turussa on hyvä tagien liimailija, jonka yksi monista kirjoituksista on: "Sivistynyt ihminen ei kailota". Kailotus lukeutuu myös nukkumisasioihin.5. Ihmiset, jotka olettavat, että vaunujen kanssa kulkevaa ei tarvitse väistää, kyllä se siirtyy työntämään niitä vaunuja tuonne umpihankeen kun SINÄ tervejalkainen henkilö kuljet siinä auratulla polulla. Paskat, kokeillaanko? Harkitsen Mad MAx-tyylisiä piikkejä vaunujen eteen, Turussa Humalistonkatu on otollinen piikkien käyttöpaikka.
6. Nistit ja alkoholisoituneet tyypit. Ne kierrän kaukaa, valmiuteni puolustaa lastani nousee kattoon. Epäilyttävää porukkaa.


7. Mammat, jotka tuijottavat ensimmäisenä, onko noilla kahdella sormuksia. Kun sormuksia ei näkökenttään löydy vedetään kasvoille t-o-d-e-l-l-a tyrmistynyt, ehkä jopa loukkaantunut ilme, joskus jopa lastamme haukuttiin huorinpennuksi. Keskellä kirkasta päivää Sokoksen lehtiosastolla. Ensimmäinen kerta kun loukkaannuin ja ärjyin kuin leijonaemo takaisin mammalle. Joo, elämme 2000-lukua, mutta joskus tuntuu, että vajoamme takaisin 1920-luvulle.

8. Kaupat, hissit, oviaukot ja muut kulkureitit jotka ovat mitoitettu sentin liian kapeiksi vaunujen kanssa kulkemiselle. Esimerkiksi Patterihaan Siwa, meneppä sinne vaunuilla. Minä menin ja pääsin ulos ystävällisen asiakkaan ja puhtaan lihasvoiman auttamana.


9. Huoltoyhtiön toimimattomuus lukuisista sähköposteista huolimatta. Pyöräkellariin menevä ramppi ja rappuset peilikirkkaassa jäässä ja puolimetriä lunta.Siitäpä on kiva lähteä nousemaan vaunujen kanssa ylös. Kun kaikki tasapainoiluun käytetyt lihakset piukkina on vaunut ja lapsi saatu turvallisesti ylös,huomaat, että kaikkialla on aurattu ja hiekoitettu, paitsi omassa pihassasi. Olet ensimmäisen 100 metrin jälkeen jo hiestä märkä. Ja taas saa naputella palautetta. Nimeä en huoltoyhtiölle anna, mutta sen nimessä on kirjaimet R T K.

10. Itsensäsyyllistäminen. Turhaa, mutta varmaan jokainen vanhempi tätä silti tekee. Paska fiilis, kuinka tuttu tunne kaikille....


Mikä häiritsee sinua?


Kuvat haettu googlesta.

4 kommenttia:

 1. Suomessa ei lapsilähtöisyydestä ole tietoakaan, lapset on häiritseviä, ärsyttäviä ja aina tiellä... Että mua ärsyttää kans ne ilmeet jos vauva itkee julkisella paikalla. Kai suomalaisten pitäisi oppia jo synnärillä kätkemään julkisesti :DD
  Samoin tuo ettei vaunuja voi väistää, vaunuille ei anneta tilaa eikä KUKAAN auta vaunuja esimerkiksi bussiin.

  Ja voi sitä avioliiton taikaa.... Meillä ollaan jopa kihloissa, mutta silti lukuisat ihmiset ovat kyselleet että emmekö nyt mene jo herranjestas naimisiin kun on tuo lapsikin!!! Jopa mummini oli sitä mieltä, että olisi vähintään kohtuullista varata kirkko kesäkuulle kun tyttö syntyi toukokuussa. "Pitäkää vaikka yhteiset häät ja ristijäiset!". No ei pidetty, eikä ole vieläkään kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo kertaakaan uskaltautunut vaunujen kanssa junaan just siitä syystä, että ajattelen ettei kukaan auta.. :S Ja sinne ei oikeasti pääse ilman apua, onneks bussiin yleensä pääsee!

   Poista
 2. Tämä oli hyvä postaus! Allekirjoitan niin tämän. Vitsit että mua häiritsee varsinkin tuo vitoskohta... olin juuri alennusmyynneissä vaunujen kanssa ja ihmiset katsoo hirveän tylysti kun ei sillä samaisella sekunnilla pääse ohitse, kun tulen vaunujen kanssa. Ei voi olla niin kire?!? Joo ja se myös häiritsee, että joissain vaatekaupoissa ei tosiaan pääse liikkumaan vaunujen kanssa, kun on niin ahtaasti laitettu niitä vaaterekkejä yms.. Monesti olen tästä asiasta valittanutkin. :D ja sit just viime viikolla valitin ravintolassa, kun ne ei voi putsata syöttötuoleja ikinä. Ällöttää laittaa lapsi ihan likaiseen syöttötuoliin, vaikka vaatteet päällä onkin. Varsinkin kun vauvat yleensä imeskelee kaikkea...
  Ja sitten kun olin valittanut, niin kovasti pahoittelivat ja lupasivat korjata asian. Menin seuraavalla viikolla ja yhtä likaisia ne olivat. Onko se niin vaikeaa pyyhkästä ne samalla, kun siivoaa pöydät?

  Ja sit tuo vaatekaupoissa pauhaava musiikki, argh! En voinut mennä eräs päivä Vero Modaan kun jo kauas ulkopuolelle kuuluu hirveän kovalla joku tanssimusiikki! Jos Nella ei olisi nukkunut, niin olisin mennyt kyllä myyjille asiasta huomauttamaan. Vaikkei niillä olekaan lastenosastoa, niin äitiysosasto on ja sen pitäisi kertoa jo jotain kaupasta... Huhhuh.

  VastaaPoista
 3. Mahtava lista,allekirjoitan täysin!Varsinkin tuo viimeinen!Joka ilta vähintään tulee mietittyä,että olisinko voinut olla tänään enemmän lapseni kanssa,leikkiä,viettää aikaa,jutella,hymyillä jne.:)

  VastaaPoista