tiistai 19. maaliskuuta 2013

Leikkiä ja itkua

Nemi on viimeaikoina alkanut kieltäytymään puuron syömisestä, se ei vain uppoa. Neiti vetää kauheat kilarit aamupuuron ja iltapuuron aikana. Syytä ei oikein tiedetä, kait maku on alkanut tympimään. Joten tänä iltana kokeillaan jotain toista puurolaatua, olisko se siitä kiinni.

Muuten Nemin päivät menee tutkiessa maailmaa ja leikkiessä (lue syöden) leluilla. Hauskoja leluja ovat leivinpaperi, Papalta saatu pallo, mikki helistin, Tupperware kipon kansi, Gebardi ja monet monet muut esineet.

Lounaan jälkeen Nemi katseli silmä tarkkana vanhaa Opri SF-elokuvaa. Kait naisten kimakat äänet oli SE juttu, mikä kiinnitti pikkuisen huomion.



Elokuvan katselemisen jälkeen leikittiin hetki makuuhuoneen lattialla ja vaivihkaa leikkailtiin neidin kynnet siinä samalla. Soittorasia olikin hyvä huomionhoukutin siihen puuhaan.





Operaatio kynsien jälkeen leikittiin pallolla. Nemin mielestä kiva lelu, mutta kun se pääsee niin helpolla karkuun. Onneksi henkilökunta auttaa pallon aina takaisin leikkijälleen.











Välipalan jälkeen oli vuorossa päiväunet nro 2. Tällä kertaa haasteena oli nukuttaa pienokainen omaan sänkyynsä. Tähän mennessä Nemi on nukkunut tasan yhdet päiväunet sängyssään, muut on nukuttu joko vaunuissa tai sitterissä. Nyt kun sitterin painorajat paukkuvat vastaan oli tehtävä muutos. Neitiähän se kiukutti, kun tavanomaisuudesta poikettiin. 15 minuutin huutosirkuksen saattelemana nukahti neiti päiväunilleen.

Kyllä sitä herkästi meinaa luovuttaa kun oma lapsi itkee. Tuntui kamalalta antaa pikkuisen huutaa sängyssään. Vaikka taustalla huusi järjen ääni, että kyllä päiväunet olisi hyvä oppia nukkumaan myös sisällä. Onneksi isukki oli mukana puuhissa ja pienen maitotilkan saattelemana neiti nukahti.

Nostan hattua kaikille unikoulun läpi käyneille ja käyville vanhemmille. Jos 15 minuutin nukutuskin on näin raastavaa puuhaa, niin mitä onkaan öisin tassuttelut ja sängyistä nostamiset. HUI!

2 kommenttia:

  1. En se minäkään ole kovin hyvä pikkuisen itkua kuuntelemaan. Ei tuo ihmislapsonen myöskään ole nyt myöhemmällä iällä juurikaan pinniksessä päikkärietä nukkunut, tai jos on niin max. 15 minuuttia :)

    VastaaPoista
  2. Toi Opri on aivan ihana elokuva.:) Mekin neidin kanssa katseltiin sitä ennen päikkäreille menoa. :) T:Niina ja Venla 10kk

    VastaaPoista