keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Matto


"Matto on lattialle levitettävä sisustus- ja käyttötekstiili, joka valmistetaan kutomalla tai solmimalla. Mattojen materiaali vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Asuinrakennuksissa maton perinteisenä tehtävänä on estää lämmön johtuminen lattiarakenteesta asukkaiden jalkateriin. Mattoja käytetään kuitenkin myös kengänpohjien puhdistamiseen (kynnysmatto) ja nimityksenä mattomaisille lattianpäällysteille, kuten suuren kulutuksen tilojen tai märkätilojen linoleumi- ja muovimatoille."

Lähde: Wikipedia

Matto on lattialle levitettävä hauskanpito - ja virikeväline, joita imuroidaan ahkerasti, koska suurimman osan leikkiajasta vauvat maistelevat niitä. Vauvojen perinteisenä tehtävänä on mattojen kanssa painiminen, erilaisten hapsujen nyppiminen, maton rullaaminen ja sen päällä pyöriminen. Mattoja voi kuitenkin myös liuttaa, jolloin ylävartalon lihaksisto kehittyy. Mattomaisia lattianpäällysteitä, kuten olohuoneen tai keittiön lattiaa voi tarvittaessa nuolla tai hangata jalkoja ja käsiä sitä vasten, jolloin syntyy metka ääni, jolle voi naureskella.

Lähde: Nemi
2 kommenttia:

  1. Ja meidän matot on sitä varten että koirat karvoittaa ne! mää niin oon sitä mieltä että meillä voitas elää ilman mattoja -.-

    VastaaPoista
  2. Hymyilin ääneen, niin totta, varsinkin tuo imurointi kohta :D

    Blogissani on haaste sinulle :)
    http://jantsis.blogspot.fi/2013/03/tunnustus.html

    VastaaPoista