sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Neuvoja petsaamista varten

Hipon perheen olohuone on muutostöiden alla. Lauantaina saatiin olohuoneesta lahjoitettua pois vuosia palvellut kulmasohva, joka vei todella paljon tilaa. Nyt kauniit Viskadalenssin Möbelindustrin pallotuolit saivat arvoisensa näkyvyyden. Ja tärkeimpänä pointtina, Nemi sai lisää liikkumistilaa.

Kamalan männyn värinen täyspuu senkki pitäisi petsata, kertokaapas tämmöiselle tassuttomalle Hipolle, mitä petsauksessa pitää ottaa huomioon. En halua kysyä näitä maalikaupassa, jos myyjäksi sattuisi tyypillinen rautakaupan myyjä...


 • pitääkö käsittelemätöntä materiaalia hioa?
 • pitääkö petsauksen jälkeen vielä lakata?
 • kauanko kuivuminen kestää?
 • ja mikä on sohvapöytämme sävy, jos etsii vastaavaa sävyä maalikaupasta?Kun olohuone saa lopullisen viimeistelyn ( muutaman maton, petsatun lipaston ja kullan pienen suvussa kulkeneen pikkupöydän (?) ja muita pieniä tekstiilivaihdoksia), laittaa Hippo kuvia koko olohuoneesta. Hipon perheen olohuone on todella iso! Onhan kaksiossamme neiliöitä 68, joista suurinosa on olohuoneen puolella.

5 kommenttia:

 1. Jos pinta on ihan täysin käsittelemätön, niin petsaisin suoraan. Olen yleensä myös lakannut petsin jälkeen, tai käyttänyt suoraan petsilakkaa. Pinta taisi olla kosketuskuiva 12h päästä, mutta käyttöön en ottaisi ennenkuin ainakin 24h tai 48h on kulunut.

  Kuvasta ei oikein kunnolla saa selvää, mutta veikkaisin sävyksi pähkinää :) Jospa näistä oli edes vähän apua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu siis toi sohvapöytä on sellaista akaasiamaista puuta. Kait pähkinä vois olla aika lähellä sitä =)

   Poista
  2. Kannattaa hommata käsihiomakon, jolla tuon surauttaa nopsaati :)

   Poista
  3. mä varmaan hioisin pikaisesti läpi, ja sitten vasta petsaisin.
   Ei lakkaaminen pakollista ole mutta antaa kyllä hyvän suojan jos pinnalle esim joskus kaatuu jotain. Petsi lakka on tosiaan kans hyvä

   Poista
 2. Soitteleppa vaarille.. Häneltä saat varmasti hyviä neuvoja.. Apu usein lähenpänä kuin uskotkaan/muistat =))

  VastaaPoista