sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Lajiesittelyssä: Äidit


Äiti on ainoa laji, joka elää epäitsekkäästi.

Sen pituus saattaa olla korkeimmillaan jopa 1,9 metriä ja paino vaihtelee aina 40 kilosta sadan toiselle puolelle.  Äidit hoitavat saalistuksen. Saalistaessaan ne pystyvät kantamaan jopa 4 kauppakassia tuplarattaiden kanssa kilometrien mittaisen matkan.


Äidit viettävät keskimäärin 16 tuntia vuorokaudesta huolehtien perheestään ja kodistaan. Arkiaskareiden ohella he puhdistavat lapsiansa tai heidän vaatteitaan , sillä lapset ovat usein aterioiden ja leikkien jälkeen likaisia.

Äitien käsissä on kulutusta kestävä pinta, jonka ansiosta askareiden toistuva tekeminen ilman ihottumia onnistuu helpommin.Äideillä on vain kolme luontaista vihollista, toiset äidit, itsensäsyyllistäminen ja väsymys.

Äidit sairastavat laumasta aina viimeisenä, ne odottavat flunssatuulien alapuolella ja hoitavat sairastuneet perheenjäsenet kuntoon. Tämän jälkeen äidit nappaavat flunssan itselleen ja saavat sen kuusi kertaa pahempana kuin muut. Silti äitien toimintakyky pysyy yllättävän kauan yllä. Kun äiti tällöin pyytää apua tai toteaa voimiensa loppuvan, on tosi kyseessä.

Äidit liikkuvat aamutuimaan ja päiväsaikaan eniten. Iltaisin monet äidit nostavat väsyneet jalkansa sohvalle ja rentoutuvat, kunnes makuuhuoneesta kuuluu laumanjäsenen kutsuhuuto: "Äitiii!"

Äiti on aina valmiina tekemään laumansa eteen mitä vain. Uhattuna äiti voi olla erittäin agressiivisesti käyttäytyvä ja siksi onkin hyvä aina tunnustella ilmapiiriä ennen kuin lähtee hyökkäykseen äitiä kohtaan.

Äitien ehkä tunnetuin piirre on laumaansa kohtaan kumpuava pohjaton rakkaus ja huoli, tämä toimii myös äitien jaksamisen kannalta välttämättömänä polttoaineena.

Useimpien äitien aisapareina toimii isä. Iseistä tulee jatkossa oma lajiesittelynsä.

4 kommenttia:

 1. Tääpäs pitää niin paikkansa :)

  VastaaPoista
 2. Haha, ihana postaus! :D Ja niiin totta! :)

  VastaaPoista
 3. Äidit ovat äitejä vaikka voissa paistaisi ja onneksi niin =))
  Olin innokas kommentoimaan tuossa edellisessä kommentissa tuli lähetettyä kaksikertaa..niin ihana oli tuo video =))

  VastaaPoista
 4. Ehkä äidit ovatkin polveutuneet supersankareista...
  Ja ilman äitejä ei olisi niitä isiäkään. ;)

  VastaaPoista