lauantai 13. huhtikuuta 2013

Moottorisahan huutoa, riemukasta menoa ja paska ooppeli!

Tänään on ollut niin ihana päivä. Aamupuuron jälkeen pikku perhe pakkasi kimpsut ja kampsut autoon ja suuntasi mummilaan Lokalahdelle.

Aikaisemmilla automatkoilla Nemi on aina huutanut ensimmäiset 20 minuuttia kunnes on rauhoittunut ja nukahtanut loppumatkaksi. Tänään neiti yllätti Hipon ja kullan, alkumatkan neiti hymyili iloisena, tarkkaili maisemia ja heilutteli turvakaukalosta roikkuvia lelujansa. Noin viiden minuutin kuluttua oli tyttö jo untenmailla. Ei itkun itkua tullut koko matkan aikana.

Perille tultua oli mummi vielä kauppareissullansa ja pikku perhe odotteli mummia olohuoneessa. Heti kun Nemi kuuli mummin äänen tuli kasvoille kunnon hymy. Lounaan jälkeen oli päiväunien aika. Vaunut laitettiin terassille, koska ulkona satoi vettä ja vaunulenkki ei oikein napostellut noin kurjassa säässä.

Ja juuri kun Nemi saatiin vaunuihin ulos, ryhtyi naapuri moottorisahalla ahkeroimaan viereisellä pihalla. Moottorisahasta tullut ääni voitti väsyn ja itkuhan neidille siitä tuli, kamala ääni tuollaisen kaupunkilaislapsen korvaan. Mummi kävi ystävällisesti kertomassa naapurille, että tyttö ei saa nukutuksi moottorisahan ääneltä. Ihana naapuri lopettikin ahkeroinnin ja Nemi sai nukahdettua reiluksi tunniksi unillensa. Reilu naapuri, täytyy todeta.

Koko mummilassa oloajan Nemi puuhasteli, hassutteli, pelleili ja oli oikein hyväntuulinen. Paluumatkakin meni autossa ilman itkuja, taas nukahdettiin nopeasti.

Jännitystä loppumatkaksi tarjosi, aina niin ihana Opelimme (onneksi ei mitään hirveän ratkaisevaa eteenpäin pääsemisen kannalta) ... Perille kotia päästiin, vaikkakin ikkunat huurussa. Seuraava auto ei tule olemaan Opel, se on tullut niin selväksi tämän maanantaiversion jälkeen. Jännitys on kivaa, lähinnä kun sitä voi katsella TV:stä, ei tienpäällä kun matkustaa pienen lapsen kanssa. Ei kuin uusille autokaupoille heti kun taskunpohjalla on sopiva summa säästettynä!

Appiukko tuossa laittoikin vähän aikaa sitten hyvän videon sähköpostilla, täytyy myöntää, että osittain kutinsa pitää tämä kappale.

Että sellaista tällä kertaa =)

2 kommenttia:

 1. Salamanuoli, ikuinen huoli... Eiku mitä. :D

  Meilläkin Lilja oli parvekkeella eilen, juuri nukahti mutta sitten alkoi pihanpuhdistus hiekanlakaisukoneella. Sinne meni ne päikkärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin lehtienpuhaltimet sais lailla kieltää =)Ne vasta inhottavia mölytoosia ovat!

   Poista