sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Keskustan keidas

Piha on yksi Hipon perheen kodin mahtavimpia piirteitä. Vihreä puistomainen iso piha joka sijaitsee ihan keskustan tuntumassa, torille on matkaa 10 minuuttia.

Talot ovat Hipon tietojen mukaan suojeltuja, tai ainakin netistä löytyi tämmöinen pätkä "1940-luvulla rakennettuihin asuinrakennuksiin on lisätty suojelumerkintä; rakennusten suojelussa tukeudutaan Turun yleiskaava 2010 suojelukohdeluetteloon."


Yleisilme tuuletusparvekkeeltaKuva VVO


Lauantaina vietettiinkin joka vuotuista loppu kevään/alku kesän pihatalkoita. Nurmikot haravoitiin, kukkaistutukset karsittiin rikkaruohoista, pensasaitoja leikattiin ja pihakalusteet laitettiin paikoilleen. Hippo osallistui myös talkoisiin ensin yksin, mutta Nemin herättyä päiväunilta pääsi neitikin mukaan puuhailemaan.

Neljä tuntia Nemi tutki pihaa suurella innolla. Ruohoa revittiin, maisteltiin ja taputeltiin. Nurmikolla ryömittiin niin, että varpaat olivat kotia päästessä ihan vihreät.

Kovin touhukasta meno oli ja iltapuuron ja kylvyn jälkeen uni tulikin nopeasti.
Tänään kävimme Portsassa Puutarhakadun markkinoilla naapurimme ja tämän 13 vuotiaan tyttären kanssa. Hipon naapurit ovat mitä hauskinta seuraa,  samanhenkisiä eläintenystäviä kuin Hipon perhe. He muuttivat viime syksynä samaan rappuun.

Markkinoilta tarttui mukaan Nemille yksi housuhame, Hipolle kaksi hupparia, yksi t-paita ja vanha lasinen kermanekka. Kaikki yhteensä 13 euroa.

Markkinoilta palatessa poikettiin ABC:n kautta, jonka pihassa oli myös kirpputorimyyjiä. Yksi parhaimmista myyntimiehistä oli arviolta viisi vuotias poika, joka halusi myydä Plutonsa Nemille. No Hippo heltyi ja kysyi paljonko Pluto maksaisi. Poika katseli Hippoa ja Nemiä päästä varpaisiin ja totesi, että teille viisi euroa. Kaupat tulivat ja nyt Nemillä on koirakaverikin kotona. Halvalla tuo koira tuli, sillä netistä tutkittuna uutena Pluto maksaa 37-49 euroa. Mukana tulivat kaikki vermeet, harjat ja ruokakipot ja kaupan päälle saatiin vielä pieni koirakirjakin =)

Nyt olohuoneessa kuuluukiin jo miaun lisäksi wuff wuff!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti