keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Vaasan reissusta

Hippo ja Nemi saapuivat Vaasasta jo viime lauantaina kotia, mutta puuhakas neiti on pitänyt huolen ettei äiti ole päässyt koneelle. Päivät menevät ulkoillessa, syödessä, leikkiessä, illat taas kylpiessä ja sylitellessä. Nyt on selkeästi äiti-kausi meneillään.

Junamatkat menivät hyvin, reipas pikku matkustaja on neidistä kasvamassa. Muutaman huomion tein junassa matkustaessa, mikä on hyvä ottaa huomioon. Pendolinon vessoissa ei tullut lainkaan vettä, joten Hippo toimikin yleisenä kosteuspyyhkeiden ja käsidesin jakajana (paikkamme oli kätevästi vessan lähellä). Joten yrittäkää muistaa ottaa kyseisiä tarvikkeita reissuille mukaan, aina ei ole vettä tarjolla, vaikka niin saattaisi luulla. Pendolinot ovat muutenkin aika huonoja pienten lasten ja varsinkin vaunujen kanssa matkustaville.

Hippo kantoi kortensa kekoon pendolinojen suhteen ja laittoi VR:lle seuraavanlaisen palautteen:


"Hei! Matkustaessani pienen lapsen kanssa olen aina varannut paikan johon saa vaunut istuinpaikan eteen. Tämä on kätevää, koska tällöin alle vuoden ikäinen lapsi voi nukkua unensa rauhassa, varsinkin kun junamatka kestää yli puoli päivää. Yksi asia ei vain toteudu näissä suunnitelmissani. Moni matkustaa myös lastenvaunujen kanssa ja nämä varaamani paikat ovatkin jo junaan tullessa täynnä rattaita ja vaunuja, joten se siitä ajatuksesta. Olisiko mahdollista kehittää (ainakin pendolinoissa joissa tilat tosi ahtaat) asiaa niin, että vaunuille on selkeästi varattava oma paikkansa. Jos varausta ei ole tulee vaunut sijoittaa muualle kuin varatuille paikoille? Olisi muutenkin hyvä (ainakin 10 euron kampanjoissa tms) ilmoittaa kuinka moni matkustaa vaunujen kanssa. Oli meinaan tiivis tunnelma 1.6 ja 8.6 pendoliinoissa. (yhdessä vaunussa 10 lasten vaunut =) )Ohjeistuksena voisi vielä painottaa, että vaunut joissa lapsi ei ole matkan aikana tulee sijoittaa mahdollisimman pieneen tilaan laitettuina? Intercityt ja taajamajunat toimivat, pendolinot eivät palvele vaunujen kanssa matkustavia."

Vastaukseksi tuli:

" Hei Laura, kiitos harkitusta ja perustellusta ideastasi. Viedään ehdotuksesi eteenpäin. T.  Juha/Asiakaspalvelu"


Itse pieni loma Vaasan mummilassa oli ihana. Nemi nautti saadusta huomiosta suurella riemulla. Voi kumpa pystyisi useammin matkustamaan sinne!

Alla hiukan kuvasaldoa Vaasan reissulta

 Ja lopuksi lisää ihania kuvia Nemistä. Kuvat http://www.flickr.com/photos/vaara/
Ja viimeiseksi Hipon muokkaama kuva. Tässä kuvassa Nemi oli niin kullan näköinen, että oli pakko lisästä pokat pikkuiselle. Isänsä tyttö <3

2 kommenttia:

  1. Mua kans ärsyttää tuo vaunujuttu junissa. Siellä saa aina olla tappelemassa jonkun äidin kanss, jona on jättäny vaunut siihen vaunupaikalle eli mun paikalle ja menny muksunsa kanssa yläkertaan leikkimään. Mitä intercityissäkin on se kaks paikkaa koossa oleville vaunuille ja kolme kasatuille? Nimenomaan pitäis mun mielestä myös selkeösti selvitä lippua ostaessa ja siinä itse junavaunussa, että ne kaks vaunupaikkaa kuuluu niille kahdelle, jotka ne paikat on lunastaneet.

    VastaaPoista
  2. Kuvista tuli ihania..
    Kyllä kuvaaja on saanut otettua Nemin Neminä kuviin.. Voisi vaikka ruveta lapsi kuvaajaksikin =))

    VastaaPoista