lauantai 20. heinäkuuta 2013

Arjessa riittää puuhaa

Arkipäivät pitävät Hipon aikataulut sen verran tiukkoina, ettei blogille ole ollut oikein kunnolla aikaa. Viikonloppuisin hoidetaan rästiin jääneitä kotiaskareita ja vietetään paljon yhteistä aikaa pikkuisen kanssa.

Aamuisin töihin lähdöt suoritetaan kiireettä ja herätään tarpeeksi ajoissa, että ehditään sylitellä hetken myös pikkuisen kanssa. Töiden jälkeisiin rutiineihin kuuluukin Puppe-kirjan lukeminen. Se luetaan joka päivä ja jos meinaa unohtua, neiti kyllä etsii sen jostain esiin ja vihjaa asiasta nostamalla volyymiä. Nemi osoittaa kirjasta kaikkia mahdollisia eläimiä ja asioita sormella ja toteaa jokaisen olevan "Kakka".

Iltasin toistuu sama kaava; iltapuuro, kylpyyn, maito ja nukkumaan. Tyttö nukahtaakin jo alle viidessä minuutissa kun kaava on jo tuttu.


Pahvien kierrätyskassista maitotölkkien ja muiden pahvien repiminen ja niiden viljely pitkin asuntoa on Nemin lempipuuhaa edelleen. Lisäksi muita hauskoja juttuja ollaan opittu: käsien yhteen taputtaminen, kädestä päivää toivottaminen ja sormella alahuulen pärryyttäminen. Kullan kanssa Nemillä on ihan omat juttuna. Riemukkainta on kun isä "jahtaa" Nemiä konttaamalla tämän perässä. Nemi on valinnut keittiön nurkan turvapaikaksi, jonne jahtaus-leikki aina päättyy ja kikatuksen määrä on suuri. Lisäksi isän kanssa jammaillaan useasti, mitä rockimpi biisi, sitä heiluvampi meno on.

Yhden isomman muutoksen Hippo teki samalla kun aloitti työt heinäkuun alussa. Hippo aloitti 6 viikon pituisen Superdieetin. Nyt on siis menossa dieetin puoliväli ja pari pientä harha-askelta on otettu, mutta polulle on aina palattu takaisin. Ensi viikolla starttaa neljäs viikko ja näillä kokemuksilla ja tuloksilla Hippo aikoo jatkaa uutta opittua ruokavaliota. Eli mm vihreitä kasviksia, vähärasvaista lihaa, marjoja, rahkaa, raejuustoa, öliiviöjyä, cashew pähkinöitä ja leseitä kuuluu jatkossakin ruokavalioon. Vielä kun Hippo saisi aikataulut siihen malliin, että voisi aloittaa jonkun näköisen liikunnan Nemin mentyä nukkumaan. Työmatka pyöräily on jäänyt pois kuviosta, koska aikataulut olisivat aivan liian järkyttävät silloin. Liikunta on pakko sijoittaa iltaan.

Tälläistä se on kun aloittaa työt pienen lapsen ollessa kuviossa, aikataulutusta lapsen ehdoilla. Ainakin viikot hujahtavat hetkessä ohitse ja saa huomata, että taas on jo perjantai, onneksi.

3 kommenttia:

 1. Arjen pyörittämiseen menee tosiaan aikaa.. Toivottavasti kuitenkin löytyy aikaa myös liikuntaan.. Herkullinen ateria on lautasellasi.. voisin minäkin tuollaista syödä.. =))

  VastaaPoista
 2. Meillä tuo jahtaamisleikki on kanssa ihan huippua! Tyttö oikein hakeutuu leikkimään ja kutsumaan hippasille :)

  VastaaPoista
 3. mulla on haaste sulle blogissani :)

  http://elamanpieniapolkuja.blogspot.fi/2013/07/haaste.html

  VastaaPoista