tiistai 2. heinäkuuta 2013

Reipas pikku päiväkotilainen

Sinne se humpsahti, Hipon äitiysloma ja kesäloma. Työkuviot olivat poissa yhden vuoden ja reilun kuukauden, sen ajan arki pyöri täysin pienen nyytin kanssa.

Nyt tuo pieni nyytti ei ole enään niin pieni, vaikka vauva vielä onkin. Reilun kuukauden päästä vauva-nimitys vaihtuu taaperoksi. Aika kuluu niin nopeasti.

Maanantaina Hippo aloitti työt ja Nemi päiväkodin. Nämä kaksi päivää ovat menneet hienosti, neiti ei ole itkenyt lainkaan, on syönyt hyvin ja malttanut nukkuakkin pieniä päiväunia. Toki takapakkia voi tulla kun pikkuinen huomaa, että muutos on pysyvä. Onhan päiväkoti maailmaan siirtyminen pienelle iso muutos.

Mieluusti Hippo olisi ollut pienen kanssa vielä kotona, mutta kun kodinhoidontuki on niin naurettavan pieni ettei sillä yksinkertaisesti tule toimeen, oli palattava takaisin sorvin ääreen.

Töihin palaaminen oli outoa pitkän tauon jälkeen. Ensimmäisenä päivänä Hippo tunsi itsensä niin avuttomaksi, kun vanhat työkuviot tuntuivat ihan uusilta. Tänään jo onneksi muistijäljet aktivoituivat jo hiukan ja varmempi olo hiipi kehiin. Kyllä se siitä. Herää kysymys kuinka 3 vuotta kotona lapsiansa hoitaneilla töihin paluu sujuu, sen täytyy jo olla aika HC:tä!

Tämä päivä töissä kului tutustuessa Eviran romaaniin, koskien säädöksiä luontaistuotteiden ja elintarvikkeiden kielletyistä ja sallituista terveysväittämistä, markkinoinnista, ravintosisältöjen esittämisestä yms. HUH, sanoo Hippo. Jopa oli metkaa luettavaa...Mutta säännöt ovat sääntöjä ja niillä pelataan...

Huomenna jos Hippo lukaisi vielä kerraten tuota kapulakieli teosta ja jatkaisi esimiehen pommittamista kysymyksillä; "Kuinka tää ja tää juttu menikään, Voinks mä tehä näin ja näin, Hei mikä se salasana olikaan? jne"

Vaikka työpaikka on mitä mukavin ja työ mielekästä, niin Hippo odottaa jo viikonloppua ja sitä, että saa olla Nemin kanssa kaksi kokonaista päivää!

Kyllä se arki tästä pikku hiljaa alkaa asettumaan omiin uomiinsa.

4 kommenttia:

 1. Hui, ihan pelottaa töihin paluu :/ ja päiväkoti arki. Onneksi nyt vielä loppuvuoden kotona ja jos miehen työtilanne paranee niin haluisin kyllä vielä viettää hetken kotona. Hyvää työviikkoa! Kerro ihmeessä lisää pvkoti arjesta miten alkaa sujumaan :)

  VastaaPoista
 2. Odotan kauhulla töihin paluuta, joka koittaa ensi huhtikuussa. Vaikka tein tuossa välillä muutaman iltatunnin viikossa, ei se ollut kuitenkaan sama juttu. Mä oonkin töihin palatessa ollut töistä pois yli kolme vuotta :o Kyllä noiden iltatuntien tekeminenkin sai tuntemaan itsensä tyhmäksi, ei tuntunut osaavan enää mitään!

  Mut mieti niitä, jotka saa kolme lasta putkeen ja on töistä pois yli viisi vuotta :) Tai enemmän...

  -S-

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä päiväkodin ja työn alkuun :)! Toivottavasti selviätte ilman takapakkia:) Kotihoidontuki on todellakin ihan naurettavan pieni, itse teen muutaman työvuoron viikossa ja silti on tiukkaa rahasta (ja täällä saa jopa Helsinki-lisää!).

  VastaaPoista
 4. Niin se aika rientää.. hengessä mukana ollaan..kyllä se siitä. Onneksi on nuo viikonloput =))

  VastaaPoista