tiistai 27. elokuuta 2013

Lasten vaatteiden uutena ostaminen, onko siinä järkeä?

Ei, ei ole.

Kaikista ekologisinta ja halvinta on ostaa ne käytettyinä tai parhaimmassa tapauksessa ne löydetään kirpputorin ovelta lahjoitetaan-laatikosta.

Alla tämänpäiväisen kaupareissun yhteydessä tehdyt löydöt:


 Reimatecin talvikengät (OVH 79,90) nyt 7 €
 Minibuutsit 2,5€ Reimatecin hanskat  (OVH 21,90) nyt 1€Talvipipa 1€


 Itse tehty body 0€
 Aarikan body 0€
 Itse tehdyt haalarit 0€
 Petshop lippis 0€ Kappahlin? pipa 2€


 Lindexin pipa 50 sntNeulospipa 1€


Eli kaikki yhteensä 15 euroa...Hippo arvioi suurpiirteisesti, että uusina vastaavat tulisivat maksamaan noin 190 euroa.

Toki välillä voi jotain kivaa ja erikoista hankkia uutena, mutta kyllä lasten vaatteiden ja myös aikuisten vaatteiden ostaminen uusina on todella turhaa rahanmenoa.

Mikä on turhin vaate jonka olet itsellesi tai lapsellesi ostanut? Hipon kohdalla se on yksi Leatherheavenin body, josta ei mahtunut neidin pää edes läpi. =DPS. Kuume on laskenut neidillä ja nyt vain kiukutellaan leluille, jotka eivät tottele neidin mielenliikkeitä =)
14 kommenttia:

 1. Onneks on niitä jotka ostaa uutena ja ymmärtää kierrättää oman käytön jälkeen! Muuten me ei saatais niitä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset ja eihän aina löydä juuri sitä kirppikseltä, mitä sillä hetkellä tarvitsisi. Ja onhan kaupungissa asuessa huomattavasti helpompi käydä ohikulkumatkoilla kurkkaamassa kirppiksen tarjonnan kuin ei kaupunkilaisten ajaa monia kymmeniä kilometrejä aareteita metsästämään.

   Poista
 2. tv. kolmikkojamina.wordpress.com

  VastaaPoista
 3. Toisaalta, jos kukaan ei ostaisi uutena, niin mitä siitäkin tulisi :D Itse en osaa ostaa käytettynä enää juuri mitään. Vauva-aikana tytölle tuli hankittua melkein kaikki käytettynä ja suuri osa lähti edelleen eteenpäin. Nykyään ostan kaiken uutena, mutta en maksa useinkaan mistään täyttä hintaa. Eteenpäin myyn käytetyt vaatteet kavereiden lapsille pieneen hintaan ja olen onnellinen, että saan ne pois nurkista pyörimästä sekä hyötykäyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua on myös se, että laittaa ne kiertoon kirpputoreille tai lahjoituksiin tms. Juuri pari päivää sitten löysin roskiksestamme aidot nahkaiset saappaat, joissa oli vielä alkuperäiset pahvituet varsissa mukana. Siis roskiksesta. No tämänhän roskismamma poimi ne talteen ja löysi heti ystäväpiiristä niille uuden omistajan.

   Poista
 4. Ihania vaatteita Nemille halvalla.....

  VastaaPoista
 5. Voi mullon kans takataskus postaus aiheesta, no siirretään se vaikka ens kuuhun sitte :D Mutta siis joo, ei järkeä tässä vaiheessa ostaa uutena. Ostakoot rikkaat ja mummut uutena, mie ostan rikkaiden jämät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää pian yhdessä sopia postaus aiheet, ettei tule päällekkäisyyksiä =D

   Poista
 6. voi vitjat, niin asiaa puhut. Mutta minä olen ostanut neitokaisellemme miltei kaiken uuuuutena!tai siis ollaan ostettu. En vaan kertakaikkiaan IKINÄ tee kirppislöytöjä. En ymmärrä miten jotkut tekee ihan mahtavia löytöjä aina ja mä en koskaan mitään! :D

  VastaaPoista
 7. Oltiin vissiin samalla kirppiksellä ja mä en löytänyt muuta kuin kaksi kirjaa,vissiin harjoituksen puutetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, mut on bongattu vai? Siis käytiin Pikku Siilissä ja Puutarhakadun Pelastusarmeijassa =D

   Poista
  2. Pikkusiilissä mekin piipahdettiin=)

   Poista
 8. Sitten kun lapsesi käyttää kokoa 110 tai vielä isompaa niin olet jo ihan erimieltä. Ei enää vaan löydy kirppikseltä vaatteita. Mutta siitä olen kyllä samaa mieltä että eritoten tyttövauvalle löytyy kaikki kierrätettynä.

  VastaaPoista
 9. Mä en itse henk. koht hankkisi lapselle yksiäkään käyttökenkiä käytettynä. Juhlakengät ym. mitä pidetään harvakseltaan on eri mutta kunnolla käytössä olevat kengät ehdottomasti uutena. Käytetty kenkä on muotoutunut jo toisen jalan mukaan. Muuten kierrätys kannattaa ehdottomasti, niinkin että ostaa uutena ja kierrättää kaikilla omilla lapsillaan :)

  VastaaPoista