keskiviikko 14. elokuuta 2013

Neuvola kuulumisia

Tänään oli Nemin 1- vuotis neuvola. Hiukan lisää jännitystä ilmaan loi työpaikalta Kaarinasta bussimatka Turkuun. Yhdellä pätkällä oli asfaltointiurakka menossa ja toinen kaistoista oli loogisesti suljettu. Henkilöautot mahtuivat siitä jäljelle jääneestä kaistasta mukavasti mennä köröttelemään, mutta bussi olikin jo liian leveä kulkemaan rinnakkain maantiejyrien vieressä. Siinä sitten köröteltiin 500 metrin matkaa 20 minuutin ajan.

Onneksi Hipon aikataulutus sisältää aina mahdolliset venymiset, eikä minuutti aikataululla olla liikenteessä. Joten Hippo siinä aikansa katseli Kupittaan jalkapallokentillä sateessa tallustelevia lokkeja ja sateessa tarpovia ihmisiä, ilman sen suurempia naaman nykimisiä.

Hippo haki Nemin päiväkodista ja pian lähdettiin reippaasti kärryttelemään kohti neuvolaa.  Perillä Hippo huomasi, että neidin lakki oli matkan aikana heitetty menemään, kiva! Ajoissa oltiin, perille päästyä oli aikaa vielä 5 minuuttia leikkiä, milläpä muullakaan kuin pikkuautoilla.

Hienosti neiti tarttui nuppipalapelin nuppeihin pinsetti otteella ja esitteli taitojansa hymyssä suin. Hauskaa oli niin kauan kunnes kuvioihin tuli rokotukset. Voi, että kun ne tällä kertaa olivat kauheat neidin mielestä. Sellainenkin itku ja huuto tuli, että kaikille kävi selväksi, että tämä homma oli ihan hanurista. Olisittepa nähneet neidin dramaattisen ja loukkaantuneen ilmeen, millä hän mulkoili piikittäjäänsä loppuajan. Siinä katseessa oli salamoita ja halveksuntaa.

Mitoiksi saatiin

Paino  10.8 kg
Pituus  78.2 cm
Pipo    47.4 cm

Muita huomioita; Luottavainen, tyytyväinen tyttö. Kasvu ja kehitys normaalia. Kuulo ja näkö ok. Rokotukset annettu.Neuvolan jälkeen Hippo piipahti Nemin kanssa kahvilassa ja neiti joi vettä lasista Hipon avustuksella. Siinä ohitse mennyt mamma jäi ihailemaan neidin hienoa juomista kunnon lasista. Ja kappas kippas heti kun oltiin kehuttu, Nemi avasi suunsa ammolleen ja päästi kaiken suussa olleen veden valumaan suoraan paidalle ja nauraa räkätti päälle. Kaikkia kolmea siinä nauratti, niin Hippoa, Nemiä kuin kehuja antanutta mammaa.

Kotona neitiä alkoi rankka päivä jo painamaan. Iski halipula, pusupula, harmitus, kiukku ja lopuksi kaikki yhdessä väsymyksellä höystettynä. Puuron jälkeen mentiin suoraan kylpyyn ja siitä unille. Taisi rokotuskohdat vielä aristaa sillä nukahdettuaan unillensa, kuului sängystä aina välillä pientä ininää. Juuri sellaista, että oikein sääliksi käy toista. Onneksi seuraavat rokotukset ovat vasta neljä vuotiaana.Niin, matkalla vaunuista viskattu lakkikin löytyi matkan varrelta, joku oli sen ystävällisesti nostanut aidan päälle talteen.


PS Nemin Vaasan Mummin Blogissa on arvonta vielä hetken voimassa, käy kurkkaamassa tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti