maanantai 26. elokuuta 2013

Terkut sairastuvalta

Tänä aamuna Hippo heräsi kuuman oloisen neidin kanssa uuteen päivään. Mittari antoi lukemaksi hurjat 40.3 astetta. Soitto terveyskeskuksen ajanvaraukseen, jossa automaatti ilmoitti, että takaisin soitettaisiin kahden tunnin päästä. Hippo päätti kiertää hiukan tuota aikaa ja soitti ns muissa asioissa terveyskeskukseen ja selityksen jälkeen saatiin aina tunnin päähän.

Odotusaulassa Nemi viihdytti läsnäolleita vilkuttamalla ja hymyilemällä aurinkoisesti. Yksi mamma tulikin toteamaan ettei pikkuinen nyt varmaan kovin kipeä ole. Siihen Hippo totesikin, "Eihän tuo nyt niin kipeä ole, mitä nyt kuumetta 40.3 astetta" Mammalta jäi suu auki.

Lääkäri kuunteli keuhkot ja tarkasti aristiko vatsa yms perusjutut. Korvista sitten löytyi syy, oikeassa korvassa tulehdus. Yhdistettynä rokotuksen sivuoireisiin, saattaa kuume nousta kovinkin korkealle.


Oudointa tässä on se, että Hippo on aina kuvitellut korvatulehduksien ja kuumeisten lasten olevan kärttyisiä ja itkuisia. Mutta ei, neiti painelee sata lasissa, välillä pitää hiukan toppuutella menoa. Ainut mistä huomaa neidin olevan kipeä (kuumeen lisäksi) on se, että ruoka ei maistu samalla tavalla kuin normaalisti.


Hiukan neiti on suostunut syömään, onneksi smoothiet, vedet ja maito (heikommalla menestyksellä) ovat tehneet kauppansa, joten nesteytys on kunnossa.
Hiukan sormiruokaillen kanariisipata maistui. On muuten todella helppo ja hyvä resepti. Kantsii kokeilla ja toimii ilman kanaa oivana kasvisruokana kun kanan tilalle heittää perus herne-maissi-paprikapussin.

Tässä resepti:

Hipon kookoskanapata

 • 3 dl riisi-ohra sekoitusta
 • 300-400 g kanansuikaleita
 • 1 tölkki säilykepersikoita
 • 1 tölkki kookosmaitoa (tässä suosin luomu versioita, ne ovat maultaan paljon parempia)kookosmaidon lisäksi lisää nestettä sen verran että sitä tulee yhteen 8 dl (voit laittaa vaikka persikoiden liemeä ja vettä lisäksi)
 • mustapippuria ja currya


Laita ainekset järjestyksessä voideltuun vuokaan tms ja sekoita, uuniin lämpöä 225 astetta ja anna olla noin 45 min, anna vetäytyä hiukan ennen tarjoilua.  

Niin helppoa ja hyvää ja tärkeintä vähän tiskiä ja vähän valmisteluita vaativa ruoka. Oiva sairastuvan sapuska siis!


Nyt pikkuinen potilas on nukkumassa.Kotihoidossa ollaan keskiviikkoon saakka tai jos sairaus vaatii pidempää aikaa, siirtyy Kulta sairastuvan päivystäjäksi.

Mutta lopuksi Hippo voi vain ihmetellä, mistä tuo Nemin aurinkoisuus oikein kumpuaa? Varsinkin kun olettaisi nyt pikkuisen olevan vaativa, mutta ei. On siinä maailman ihanin lapsi <3

9 kommenttia:

 1. Paranemisia!hän on kyllä reipas tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koetetaan parantua, eiköhän se onnistu kun mielikin on noin iloinen =)

   Poista
 2. Olipas kova kuume pienellä. Mekin saatiin tänään yksi vuotis rokotukset. Ilta meni hyvin ja poika ok. Mutta nostaakohan meillekin vasta myöhemmin kuumeen.

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei tule. Yksi kymmenestä saa oireita, meillä vaan kävi huono arpaonni =)

   Poista
 3. Mullekin tuli yllätyksenä, miten hyväntuulinen ja energinen voi sairas lapsi olla! Olin kanssa kuvitellut korvatulehduksen tarkoittavan huutoa 24/7 mutta ei: Lapsella oli oikea tulehduskierre ja silti vain jaksoi nauraa ja painaa sata lasissa, vaikka kuumekin oli korkealla. Itse olisin vastaavassa tilanteessa pää kainalossa sängyn pohjalla. On ne kummia otuksia.

  VastaaPoista
 4. Voi harmi!

  Lukuisten korvatulehdusten laukaisijoina lapsilla on ollut juuri rokottaminen. Toivottavasti ei jatku kierteenä vaan katkeaa tähän. Paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Rokottaminen lisää lasten sairastelua,( myös korvatulehduskierteitä) verrattuna rokottamattomiin. Alla Lisää tietoa aiheesta. Toivottavasti teijän mussukka kuitenkin selviää vähin vaurioin, vaikka on rokotettu.<3

  "In German children, 11 percent of those vaccinated reported having ear infections, compared to less than 0.5 percent of unvaccinated children. Similarly, sinusitis was reported in over 32 percent of vaccinated children, while the prevalence in unvaccinated children was less than one percent."

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/01/more-parents-waking-up-to-vaccine-dangers.aspx

  Marja

  VastaaPoista
 6. Veikkaan, että myös päiväkodilla on oma osuutensa korvatulehdukseen, mutta eipä sitä tiedä. En nyt ala tästä mitään yhteenvetoja tekemään rokotuksia vastaan tai puolesta. Aiemmista rokotuksista ei ole tullut yhtään mitään.

  VastaaPoista