lauantai 21. syyskuuta 2013

Karhu ja magneetti pikkuhousuissa

Hippo on tietyltä osin ituhippi ja kokee muille ehkä oudot ja huuhaa-asiat ihan ominansa. Kyse on vain valinnoista, tässä esiteltynä muutama erilaisempi valinta poiketen suurimmasta valtavirrasta.

Moni hakee apua särkytiloihin ensin lääkkeillä, Hippo kokeilee ensin hakea apua ruokavaliosta, lisäravinteista ja muista "ei lääkinnällisistä asioista". Toki edellämainitut seikat eivät auta yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet, mutta miksi lääkitä kun vaivan saa hoidettua muillakin tavoilla? Toki jos tilanne vaatii hakeutuu Hippokin lääkärin vastaanotolle. Jos kyse on jostain itsehoidettavasta seikasta, kokeillaan hoidella vaivat luontaisesti omaa kehoa kuunnellen ja nipullinen maalaisjärkeä takaraivossa.

Hippoa vaivaa tyypillinen naistenvaiva, kuukautiskivut. Pahimmillaan ne ovat kahtena ensimmäisenä päivänä, jolloin olo saattaa olla todella vetämätön ja kipeä. Tai niin oli aiemmin. Nyt käytössä on ollut pikkuhousuihin noin 10 cm navan alapuolelle kiinnitettävä magneetti. Ajatus ensin moisesta sai Hipon epäilemään, miten se muka toimisi, uskon voimalla? No tiedä häntä, mutta kaksi ensimmäistä päivää menee nykyään kivuttomammin. Magneetti ei ole mikään kaikki ongelmat ratkaiseva, mutta apua siitä on ollut.Kuva ja tuote täältä


Nyt flunssan yhteydessä ensimmäisenä päivänä magneetti ei auttanut niin hyvin, mutta loput päivät menivät täysin kivuitta ja krampeitta.

Lisäksi kuukautisten aikana Hippo käyttää magnesium-valmisteita ja juo tarpeeksi, sillä nekin auttavat huomattavasti.

Toisena ituhippivalintana on kuukautiskuppi. Se tosin oli synnytyksen jälkeen hiukan aikaa sivussa, mutta on nyt palannut takaisin rivistöön. Helppo, ekologinen ja rahaa säästävä kapistus. Ei läheskään niin ällöttävä asia kuin moni sen kuvittelee. Täytyy vain uskaltaa kokeilla tuotetta, jotta huomaa, kuinka paljon mukavampi se on verrattuna kertakäyttöisiin siteisiin ja tamponeihin.Kuva  ja tuote täältäKoska tavalliset ns "markettien muovisiteet" aiheuttavat Hipolle ihon ärsyyntymistä on Hippo aiemmin käyttänyt biohajovia pikkuhousunsuojia ja siteitä. Tänään otettiin uusi askel ekologisempaa valmistetta kohti. Hippo hankki ensimmäisen kestositeensä. Kyllä luitte oikein, pestävän ja uudelleen käytettävän siteen. Tämä valinta ei kyllä tullut mistään puskista vaan pitkään pohdittu seikka, lähinnä ihoärsytysten takia. Jos luonnonkuituiset hengittävät materiaalit olisivat ihoystävällisempiä. Testissä on siis nyt yksi kappale ja jos se koetaan hyväksi, ostetaan niitä lisää. Ne ovat sille varalle, että aina ei kuukupin käyttö onnistu syystä tai toisesta.Murr murr! Tämä on Myllymuksujen Karhu-kuosinen yöside


Muutenkin "marketti-siteiden ja pikkuhoususuojien" käytöstä on varsin mielenkiintoisia artikkeleita netissä. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan artikkelista poimittua lausahdusta on syytä miettiä

"Kyllä, siteen käyttö voi aiheuttaa allergiaa. Siteessä on formaldehydiä, muoveja… suurin ongelma tällä hetkellä onkin se, ettemme tiedä mitä aineita siteessä on. Se on selkeä puute tällä hetkellä, toteaa Hyvinkään sairaalan gynekologi Ritva Hurskainen."Mutta kuten aiemmin Hippo on todennut, ihmiset ostavat sitä mitä on lähikaupassa/marketissa hyllyt pullollaan ja jättävät muut vaihtoehdot kokeilematta. Ihmiset ovat niin vieraantuneita omasta kehostaan, että esimerkiksi kuukautiskupin paikoilleen asettaminen ja kestositeiden peseminen kokeillaan maailman ällöttävimpänä puuhana. Silti voidaan samaan hengenvetoon syödä ruokaa jonka ainesosalistasta ei osata edea lausua aineksia tai voidaan käyttää intiimejä alueita vasten tuotteita joiden materiaalista ei ole tietoa.

Ainakaan nämä ekologiset valinnat eivät ole Hipon elämää millään lailla huonontaneet tai vaikeuttaneet, päinvastoin ne ovat tuoneet mukaan suurta helpotusta.

Kolmantena ituhippi valintana on kasvisruoan suosiminen. Aiemmin Hippo on siis ollut kasvissyöjä ja osan siitä ajasta vegaani. Raskaus muutti ruokailutottumuksia ja tasapainottaakseen lihan kulutusta suosii Hippo kasvisruokia vähintään muutaman kerran viikossa. Nemikin on innokas maistelemaan kasvisruokia, pinaattilätyt ovat ehdotonta herkkua ja tänään tehtyjä kasvispihvejä Nemi söi neljä kappaletta suurella innolla ja hokien "Nam Nam" . Kannattaa siis muistaa ettei lihaa ei tarvitse jokaiselle ruoalle ja kalakin on oiva vaihtoehto.


Mitä ekologisia valintoja sinä olet tehnyt ja ovatko valintasi helpottaneet vai vaikeuttaneet arkeasi?

2 kommenttia:

 1. Hyvä teksti :) täytyy myöntää, että minäkin tyrmäsin esimerkiksi kestovaipat liian helposti. Koin ne "vaikeiksi" - edes kokeilematta! Tuo kestoside ei kuulosta yhtään hassulta, sitä voisin hyvinkin kokeilla :)

  Lääkkeettömyydestä olen samaa mieltä, ihmiset turvautuvat pillereihin ihan liian helposti. Lapsillekin haetaan antibiootit vaivaan kuin vaivaan, vaikka usein pärjättäisiin ilman. Itselläni ainakin moni vaiva on korjaantunut ihan vitamiineilla ja ruokavaliolla :) Kasvisruokailussa meidän perhe saisi kyllä kunnostautua, lapsetkin oppisivat syömään monipuolisemmin!

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuo sama magneetti -ja ensikokemus oli sen verran raju, etten ole uskaltanut sen jälkeen käyttää. Olin tosiaan vuorokauden pitänyt magneettia kuukautiskipuihin ja todellakin tuntui, että siihen vaivaan tuo auttoi. No, mitä nyt umppari meinasi puhjeta siinä sivussa :D Oli varmaan kyllä ihan puhdasta sattumaa.

  Äidilläni on käytössä vastaava magneetti vaihdevuosivaivoihin ja hän on kokenut saaneensa siitä esim. yöhikoiluihin paljon apua.

  Siteet olen kans vaihtanut astetta luomumpiin ja paksumpiin. Ohuet ja jotain imumönjää sisältävät siteet ovat todella hiostavia ja iholle epäystävällisiä. Kestositeitä olen kans tutkaillut sillä silmällä, mutta vielä on ostopäätös tekemättä.

  VastaaPoista