perjantai 13. syyskuuta 2013

Kot-tott-toot-toot-tooo

Niin se kana sanoo.

Tänään oli Hipolla vapaapäivä, johtuen siitä, että päiväkoti oli  kiinni henkilökunnan koulutuspäivän takia. Toki hoito oltaisiin järjestetty jostain muusta päiväkodista, jos ei olisi ollut mahdollista saada vapaapäivää töistä. Mutta taas, että mistä päin Turkua, se on toinen asia....Onneksi on työpaikka, missä voi joustella puolin ja toisin asioiden tiimoilta.

Tänään aamupuuron jälkeen Hippo ja Nemi lähtivät reippailemaan kohti Kupittaan lintupuistostoa.

Valinta osui nappiin, katseltavaa ja ihmeteltävää riitti. Kanat olivat Nemin mielestä oikein hauskoja ja niitä alettiin heti matkimaan. Yksi hanhista (?) seurasi Hippoa ja Nemiä koko ajan. Suureksi harmiksi Nemi hiukan pelkäsi tätä "Eoksi" (Leo eli kissamme) nimittämää kaveria. Olihan sillä kieltämättä kokoa ja kauneus oli hiukan erilaista kuin toisilla hanhilla/ankoilla. Olisi kiva tietää mikä tämä lintu oikein on oikealta nimeltään.

Suosikit olivat veikeästi sinkoilevat nuoret helmikanat. Niille Nemi kotkottele ja kiekui takaisin, onneksi aita oli välissä muuten olisi varmaan neiti käynyt hakemassa yhden syliinsä.

Kun lintuja oltiin ihmetelty tarpeeksi, piipahdettiin viereisessä leikkipuistossa kiipeilemässä liukumäessä ja syömässä kourallinen hiekkaa.

Lintujen bongailun ja puistoilun jälkeen upposi ruoka sekunneissa ja unikin saapui vikkelään. Päiväunien jälkeen syötiin välipalaa, keiteltiin vispipuuroa ja puolukkamehua ja saatiin Nemin kummitäti kylään.

Illalla hiukan irroiteltiin, karstaa meinaan. Koska karstan tuleminen päänahkaan oikein loppuu? No enivei voitte kuvitella, kuinka hauskaa on öljytä vuoden ikäisen termiitin pää ennen kylpyynmenoa. Pakkohan oli laittaa huivi pikkuiselle päähän ettei kaikki paikat olisi öljyssä...
No irtosihan sitä, vielä muutamat irroittelu-illat pitää järjestää, jotta päänahka olisi vapaa karstasta. Kylvyn jälkeen neiti olikin niin väsynyt, että uni tuli taas heti kun sänkyyn pääsi vaaka-asentoon.

Niin ja ei sitten kelvannut vispipuuro neidille, sylki ulos suusta ja katsoi loukkantuneena Hippoa "Äiti myrkytätsä mut?"- ilmeellä. Eli kolme litraa vispipuuroa Hipolla yksin tuhottavana, ou jeee!

Perjantai-fiiliksissä Hippo haluaa lopettaa postauksen, ehkä parhaimmalla videopätkällä pitkästä aikaa! Joko soi päässä teillä tämä biisi?


1 kommentti: