keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Vuorotyö ja lapsi

Nyt ollaan puolessa välissä tai pidemmällä jo työviikkoa. Tässä viikossa erilaista on ollut se, että Hipolla on ollut iltavuoroviikko.

Ihanaa kun aamuisin saa rauhassa pukea, meikata itsensä ja syöttää pikkuiselle puuron ja miettiä mitä pukee hänelle päälle. Mutta kaikilla asioilla on kääntöpuolensa, iltavuoroissa on inhottavaa se, että lapsi on jo yöunilla kun tulet kotiin.

Jollain kieroutuneella tavalla sitä toivoo, että lapsi heräisi, jotta pääsisi pientä silittelemään. Mutta onneksi tämä vaihe ei varmaan kauaa kestä, pian tästäkin tulee osa arkea. Lisäksi Nemin unirytmit vaihtuvat varmaan jossain vaiheessa sellaiseksi, että yöunille ei mennä vielä ennen ilta seitsemää, niin kuin nyt.

Parin viikon päästä onkin jännät paikat, sekä Hipolla, että Kullalla on molemmilla iltavuoroviikko ja Nemi menee ensimmäistä kertaa päiväkotiin niin, että hänet haetaan sieltä melkein suoraan yöunille. Saa nähdä kuinka se sujuu. Uskoisin, että hyvin. Sen verran reipas neiti on kyseessä.

Nyt iltavuoroviikoissa hyvä puoli on ollut myös se, että kotiin tultaessa on voinut heti aloittaa seuraavan päivän lounaan valmistamisen.

Tänään Hippo loihti helpon ja yksinkertaisen chili con soijarouhe sapuskan. Se on niin helppo ja vaivaton valmistaa, eikä sen huokeus ja iso valmistusmäärä haittaa lainkaan.


Hipon Chili Con Soijarouhe

(mitat ovat noin mittoja)
noin 1 dl soijarouhetta
1 sipuli
noin 2-3 rkl neitsyt oliiviöljyä
noin 1 dl vettä
1 punainen paprika
1 tölkki chili tomaattimurskaa
1 tölkki papuja tomaattikastikkeessa
mustaa pippuria

 • Pilko paprika kattilaan ja laita kattilan pohjalle aavistus vettä. Anna paprikoiden kypsyä valmistaessa muita ainesosia.
 • Paista soijarouhetta ja pilkottua sipulia oliiviöljyssä hetken, lisää vesi ja anna sen imeytyä rouheeseen
 • Kaada  chili tomaattimurska ja pavut kastikkeen kanssa kattilaan ja lisää soijarouhe.
 • Anna kiehua hetken ja vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla väh 20 min. Lisää mustapippuri tai muut haluamasi mausteet 
 • Keitä tällä välin lisukkeeksi vaikkapa riisi tai kvinoaa tms.
Halutessaan voi paprikaa laittaa enemmän ja eri väreissä. Mutta perus köyhäilylinjalla yksikin paprika riittää.

Huominen työpäivä on sitten viikon viimeinen. Perjantaina Hippo on Nemin kanssa kotona, koska päiväkoti on suljettu koulutuspäivän vuoksi. Mitähän kivaa sitä perjantaille keksisi?
2 kommenttia:

 1. Haa sille on oikea nimi, siis chili con carnelle joka on tehty soijasta Chili sin carne :D naureskelin tälle yks päivä, kun jostain bongasin.

  VastaaPoista
 2. Jollain on välähtänyt =) Mäkin kauan puhuin chili con carnesta kunnes yksi huomautti, että se carne tarkoittaa lihaa. Tuli hiukan tyhmä olo, varsinkin olin tuolloin vegaanisella ruokavaliolla ja keuhuin kuis helppoo ja hyvää chili con carnea tein XD Mutta oppia ikä kaikki. Pitää kirjoittaa toi nimi ylös, että voi päteä jossain sopivassa välissä =D

  VastaaPoista