sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Hevoset

Nemin Vaasan Mummi ja Vaari kävivät viikoloppuna visiitillä ja pieni napero otti kyllä kaiken huomion minkä vain sai.

Mummi opetti Nemille uuden körötys-leikin. Körötyksen tahdissa hoettiin

"Hah-hah-haa, näin sitä saa 
viiden pennin hevosella ratsastaa!
Hah-hah-haa, näin sitä saa 
viiden pennin hevosella ratsastaa"

Ja kyllä se oli hauskaa. Lisäksi viikonlopun aikana piipahdetiin kahvilakäynnin ohessa pallomeressä. Hiukan vakavaksi veti pallojen määrä pikkuisen. Siellä neiti ojenteli hiukan vanhemmalle lapselle palloja jatkuvalla syötöllä. Välillä kuuli Nemin hokeman : "Oho, oho", palloja oli niin paljon.
Vierailua varjosti Nemin kova yskä ja räkäisyys. Pe-la välinen yö meni pikkuisen yskiessä ja heräillessä koko ajan. La-su yö meni hiukan paremmin kun Nemi laitettiin nukkumaan kahden ison tyynyn kanssa puoli-istuvaan asentoon, kosteita pyyhkeitä pinnasängyn reunoille, sängyn alle saavillinen kuumaa vettä jossa oli mentholia joukossa ja neidille annettiin vielä särkylääkettä. Voi huokaus noita pieniä, kun ne ovat niin raukkoja kipeinä ja varsinkin yöllä kun he oireilevat eniten.

Nemi syö hyvin ja jaksaa puuhailla (siis aaargh mikä termiitti!), mutta ärtyisämpi on ja kovasti pitää olla koko ajan sylissä tai ihan vieressä. Täytyy myöntää ettei ole todellakaan mitään kevyttä käydä töissä ja hoitaa kotia (aaargh missä kunnossa se nykyään on!) kun perheessä on yksivuotias korvatulehduskierre-potilas. Jos töissä käyminen on rankkaa perheettömällekkin, niin voi vain lisätä siihen jatkuvan huolen pienestä ihmisen alusta, todella huonosti nukutut yöt, joskus erittäin kiukkuiset illat ja sen että toinen osapuoli on ollut paljon iltaisin ja viikonloppuisin töissä. Tällöin, anteeksi vain, pistää kiukuttamaan jos perheetön ja  tuntematon valittaa kun ei saanut nukuttua kun oli täyskuu. Hippo ja kulta varmaan nukkuisivat vaikka taivaalla loistaisi Otavan muodossa 7 täyskuuta ja ihmissudet raapisivat väliovea.

Onneksi Nemi on niin reipas ja iloinen päivisin, että jaksaa pikkuisen kanssa hyvin, vaikka välillä silmien alla olevat silmäpussit roikkuvat kaksoileuan kanssa samoilla kohdilla.


Kuva lainattu täältä

Tämän päivän ihanin hetki oli alkuillasta jo hiukan väsykärttyisen pikkuisen kanssa vietetty yhteinen TV-hetki. Nemi ei paljoa ole osoittanut kiinnostusta TV:tä kohtaan ja eikä se olekkaan päällä juuri koskaan Nemin ollessa hereillä. Tänään töllöttimestä tuli Helsinki International Horse Shown esteet. Hippo vanhana heppahulluna halusi vilaista niitä. Hipon suureksi riemuksi Nemi kiipesi syliin katsomaan heppoja ja piti kovasti näkemästään. Pieni hämmästynyt tyyppi hoki sylissä  "Heppu, Heppu, oooh, oho!" Sangen ratkiriemukasta oli kun Hippo hypyytti pikkuista aina ilmaan kun hevonen hyppäsi, tuli oikein kunnon kikatusröhönaurut ilmoille.

Onneksi (ja luojan kiitos) äitiys on paljon enemmän antavaa kuin ottavaa, vaikka joutuisi pienen potilaan unta pitkänkin ajanjakson kanssa valvomaan.

Huomenna lekurille ja varmaan samalla tulee putkituksia varten jatkotutkimuslähete. Onneksi ne putkittavat nykyään nopeammin korvatulehduskierteiset lapset. Tässähän voi jumankauta käydä niin, että pääsee ennen juhannusta oikein nukkumaan kokonaisia öitä!

2 kommenttia:

 1. Kiitokset mukavasta viikonlopusta!!
  Toivottavasti Nemille tulee apua noihin vaivoihin tänään..
  Mukavia yö- ja päiväunia=))

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teillä alkaa tulehdukset helpottamaan! Inhottava vaiva, ja pikkupotilaat pitävät kyllä huolen, ettei kukaan muukaan saa nukuttua.

  Meillä kans esikko sai 2v sitten putket tulehduskierteeseen ja pikkuveli korkkas korvatulehduksensa heti jo 3kk:n iässä.... :(

  VastaaPoista