keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Homeopatiasta

Nyt ne saapuivat, nimittäin homeopaattiset perustarpeet lääkekaappiimme. Tarpeen mukaan skaalaa lisätään, mutta tässä nyt olis vastineet perus särkylääkkeille ja muille peruslääkkeille. Vielä pitäisi hiukan perehtyä syvemmälle homeopatian saloihin, jotta voisi luovemmin ottaa eri valmisteita käyttöönsä.

Homeopaattiset valmisteet ovat täysin turvallisia vauvasta vaariin saakka, eli mitään riskejä ei näiden kanssa ole. Myöskään lääkärin määräämä lääkitys ei estä homeopaattisen valmisteen käyttöä. Näistä ei voi haittavaikutuksia tulla, mutta jos valmiste ei toimi, ei sitä myöskään tällöin kannata käyttää.

Homeopatiahan toimii ns samankaltaisuuden periaatteella. Eli lääkittävää oiretta hoidetaan ainesosalla, joka antaa samanlaisia oireita. Homeopatiassa vaikuttava ainesosa on niin pitkälle laimennettua, että mitään myrkytyksiä ei voi niistä syntyä. Aivan siis loistavan kuuloisia tuotteita pikkuisille, saa nähä onko Hippo osannut valita oikein tuotteet hoidettaviin oireisiin. Luettu on  monen monta opasta ja fytonomia konsultoitu asian tiimoilta.

Nemi sai heti yötä vasten Chamomillaa ja Hippokin nappasi yskäänsä samaa ainetta. Jos tuote toimii Nemin kohdalla ei voida puhua ainakaan lumevaikutuksesta =DOnko sinulle homeopatiset valmisteet tuttuja? Haluaisitko lukea laajemman selityksen, mistä homeopatiassa on oikein kyse? Vai onko tämä sinun mielestä ihan huuhaata ja mihin perustat väitteesi on se sitten puolesta tai vastaan.

5 kommenttia:

 1. moi! itsellä hyllyssä ollut vuosikaudet kirja homeopatiasta, sitä on käytetty meillä lähinnä koiriin. Itseäni kiinnostaa kokeilla naistenvaivoihin jotain. Mistä sait tuotteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mistäpä muualtakaan kuin työpaikastani =) https://www.hyvinvoinnin.fi/homeopaattiset-yksittaisvalmisteet
   Tulivat juuri valikoimiime ja imin niistä tietoa itseeni heti roppakaupalla =)

   Poista
 2. Hei!

  Homeopaattiset yksittäistuotteet ovat ihan huippuja! Meilläkin on niillä hoidettu lähes kaikki tulehdussairaudet ja monet muutkin vaivat erittäin menestyksekkäästi.

  Tekee mieleni sen verran kommentoida, että fytonomit ovat kasvilääkinnän asiantuntijoita, mutta homeopatia vaikuttaa energeettisellä tasolla (pääasiassa) ja klassiset homeopaatit ovat homeopatian erikoisasiantuntijoita. Monilla luotaistuotekauppiailla ja ilmeisesti myös fytonomeilla on se harhaluulo, ettei homeopatiasta voi olla mitään haittaa ja he saattavat tosiaan luulla, että mikäli homeopaattinen lääke ei ole sopiva se ei sitten vain toimi ollenkaan. Tälläistä harhaluuloa viljellään myös pinnallisissa itsehoito-oppaissa yms.

  Itseasiassa, mikäli aiheeseen perehtyy syvällisemmin , voi saada tietoonsa, että jos jotain sopimatonta homeopaattista valmistetta käyttää (varsinkin sinnikkäästi toistaen) se voi alkaa pahentaa tai aiheuttaa niitä oireita, joihin sen sanotaan tehoavan.

  Mikäli homeopaattiset aineet eivät voisi aiheuttaa mitään oireita, eihän niillä olisi pystytty tekemään lääkeainekokeitakaan.

  Kuitenkin pyrittäissä huolelliseen aineen valintaan ja vältettäessä hom.aineen toistoa , mikäli se ei sovi ja ala auttamaan, homeopatiaa voidaan käyttää turvallisesti matalia potensseja käyttäen itsehoidossakin. Sen sijaan esim potenssia C1000 ei kannata kokeilla kevyin perustein edes yhtä pilleriä, koska jo yksi pilleri voi niin korkeana potenssina saada aikaan dramaattisiakin ei toivottuja vaikutuksia, mikäli aineenvalinta ei ole osunut oikeaan. Nuo potenssit D6-D12 ovatkin sopivia ei-ammattimaiseen käyttöön. Myös D-30, C6, C12 ja vielä C-30 käyvät, mutta sitä korkeammat potenssit olisi yleisesti ottaen hyvä jättää syvälliset homeopatiaan perehtyneitten asiantuntijoitten käyttöön. ja kuten sanottua noita matalampiakaan ei tule toistaa useita kertoja, mikäli lääke ei tunnu alkavan auttaa.

  Hienoa, että olet löytänyt homeopatian maailman! syvällisintä tietoa löytyy netistä hyvin erityisesti englannin kielisiltä homeopatian sivustoilta. Homeopatiasta on paljon pinnallista ja täsmäämätöntäkin tietoa liikkeellä. Esim homeopaattiset yhdistelmävalmisteet ja homeopaattisten tuotteiden rutiininomainen käyttö (tyyliin Nux vomicaa aina vatsakipuihin jne) eivät ole varsinaista homeopatiaa ollenkaan. Homeopatian perusperiaatehan on: Samankaltainen parantaa samankaltaisen eli aine (erittäin runsaasti laimennettuna yleensä ja ravistelemalla potensoituna), joka nautittuna aiheuttaisi tietyn epätasapainotilan tai oirekokonaisuuden ihmiseen parantaakin homeopaattisena valmisteena vastaavan häiriön ja vieläpä siinä järjestyksessä, mikä on elimistön kokonaistilalle suotuisinta.

  Hahnemanhan keksi homeopatian siitä, että huomasi, että kiinanpuu, joka auttoi malariaan, aiheutti malarian kaltaisia oireita, jos sitä nautti malariaa sairastamaton koehenkilö.

  Lämpimin terveisin klassinen homeopaatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos mahtavasta kommentistasi. Tarkoituksena olisi ensi syksynä käydä Homepatian perusteet-kurssi, jotta saisin lisää tietoa tästä aihealueesta. Itse en noita korkeampia potensseja aio käyttää, juurikin sen takia, että perustiedot ovat vielä niin alkutekijöissä. Ainakin tuo chamomilla takasi viimeyöksi hyvät unet lapsellemme, sattumaa vai ei, mutta kipuitkuja ei viime yönä ollut. Vielä kun aikaa olisi niin voisi syventyä noihin englanninkielisiin materiaaleihin tarkemmin, aika nyt on kortilla =)

   Poista
 3. Todellakin haluaisin lukea lisää kokemuksistanne homeopatiasta!

  Itse söin vatsahaavaan (muistaakseni) 5 antibioottikuuria, ravasin lääkäreillä ja kokeissa, podin 2 kuukautta jatkuvaa kuumeaaltoilua, kunnes tein stopin ja marssin homeopaatille. Paranin kahdessa viikossa ja sen jälkeen usko homeopatiaan on olluy luja, länsimaiseen lääketieteeseen ei niinkään.
  Ollessamme kuukauden reissulla Intiassa kaikki tapaturmat hoidettiin ansioituneesti homeopaattisesti.

  Sain esikoiseni heinäkuussa ja vasta raskauden ollessa 12 päivää yliaikaa tajusin ostaa homeopaattisen synnytyskitin, otin supistuksia buustaavaa lääkitystä ja kappas vaan, supistukset alkoivat 4 tuntia homeopaattisten lääkkeiden ottamisen jälkeen. Sitä ennen mulla ei ollut kertaakaan supistuksia koko raskauden aikana ja seuraavaksi maanantaiksi oli varattu aika käynnistykseen.
  Käynnistystä ei tarvittu, meille syntyi terve tytär maanantai-iltapäivänä :-)

  Koko synnytyksen ajan käytin homeopaattisia lääkkeitä ja synnytyksen jälkeen söin maidontuotannon edistämiseksi ja epiosotomiahaavan parantamiseksi homeopaattisia. Kaikki meni uskomattoman hyvin, synnytys oli todella hieno kokemus ja haava parani ennätysajassa kesähelteistä huolimatta :-)

  VastaaPoista