tiistai 5. marraskuuta 2013

Ärrrrrrsyttääää! Suorastaan v*tuttaa!

Haettiin tuosta viereisestä talosta kolmiota, käytiin katsomassa sitä ja kerrottiin, että oltaisiin kiinnostuneita siitä. Ehtoina oli, että tupakalla poltettu keittiön muovimatto vaihdettaisiin uuteen ja yhden huoneen seinät maalattaisiin, koska niissä oli paljon jälkiä.

Siis sillai, että asunto olisi peruskunnossa, ei muuta. Emme vaatineet tietyn sävysiä maaleja tai muuta, laminaatit pyydettiin tosin, eteiseen ja se nyt ei olisi niin välttämätöntä. Silloin laitoin tälläisen viestin:

"Hei PIIP!


Olimme lauantaina katsomassa asuntoa. Olemme kiinnostuneita asunnosta, mutta muttia on matkassa

- Asunto kaipaa remonttia, yleisilme on pahasti nuhjuinen
 - keittiön muovimatossa ikkunan lähellä reikiä paljon
 - eteisessä muovimatto ja suoraan sen jälkeisessä huoneessa laminaatti, pistää silmään todella pahasti (mutta ei välttämätön korjaus, muovimattokin siis käy meille)
 - pihan puolimmaisen huoneen seinäpinnat huonossa kunnossa
 - lisäksi kuulemma wc:n lattiakaivo menee tukkoon tasaisin väliajoin (vuoden aikana 11-12 kertaa) Kuulostaa pahalta.

.Tiedän, että ehdotatte, että remonttitarpeet saa tarvittaessa, mutta tässä kohtaa remontoiminen on hankalaa. Olemme mieheni kanssa vuorotöissä, toinen tulee, toinen menee menetelmällä ja kun perheessä on pahimmassa termiitti iässä oleva reilu vuoden ikäinen napero. Itse tehty remontti kuulostaa mahdottamalta. Vuorokaudessa ei vain ole tunteja siihen (eikä hermoja ;D )

Mikäli PIIP:llä on tarjota ratkaisua tähän, olemme kiinnostuneita kuulemaan. Jos vaikka kelkassa painaisi fakta, että olemme pian neljän vuoden aikana olleet tunnollisia vuokranmaksajia teillepäin =)

HIPPO

Tänään (3 viikon kuluttua)tuli vastaus sähköpostiin:

"Hei,

Keskustelin tänä aamuna PIIIIP kanssa. Asunnon remonttia ei tulla suorittamaan meidän toimestamme, mutta omatoimiremonttia varten saatte tarvikkeet. Mikäli haluatte käydä tutustumassa asuntoon nyt kun se on tyhjä, tulkaa hakemaan avain asuntoon lainaksi."

Paloi käpy ja vastasin:

"Hei PIIIP!


Kiitos vastauksesta, sitten me emme ole kiinnostuneita asunnosta.

Miksi meidän tulisi itse vaihtaa tupakalla poltettu keittiön muovimatto? Fiksata kuluneet seinät? Ihan kohtuutonta näillä vuokrilla. Talo on vanha, radan toisella puolella uudet, remontoidut ja isommat kolmiot ovat (lisäksi sauna ja lasitettu parveke) ovat halvempia.

Se, että PIIIP ei itse remontoi asuntoja uusille asukkaille on kohtuutonta. Ymmärrrän toki toiveet, että jos haluaa sisutukseen sopivat tietyt värit ovat asia erikseen. Nyt on kyse siis ihan perus fiksailusta, mutta harmi ettei se ole isännöitsijän mielestä tarpeellista.

Tämä siis vahvistaa vain sen, että kun aikaa kuluu,emme voi olla jatkossa PIIIP vuokralaisia, koska haluamme asua samalla alueella, mutta kaksiomme huoneratkuisineen käy pieneksi. On syitä miksi ihmiset asuvat vuokralla, meillä esimerkiksi se, että emme ole remonttitaitoisia ihmisiä, eikä meillä siihen olisi edes aikaakaan.

On aika mälsää kuulla, että neljän vuoden vuokrasuhdekkaan ei isännöitsijälle kelkassa paina yhtään. Se, että olemme maksukykyisiä vuokralaisia ja aktiivisia talotoimikunnan puuhailijoita eikö sekään vaikuta. Näinkö PIIP menettelee?

Todennäköisesti helmikuussa taas vuokrat nousevat, mutta eipä se näy missään muussa.

Toivottavasti löydätte vuokralaiset kolmioon, jotka suostuvat tekemään ilmaisen remontin asunnolle, työhän siinä eniten maksaakin.

HIPPO"
Hermot siis menivät, pitäkööt paskansa. Maalaus vielä menettelisi, mutta kyllä ne nyt vois edes muovimaton vaihtaa, varsinkin kun on tupakan polttamia reikiä täynnä. Periaatteesta en suostu moiseen, en vaikka kuka tahansa tuttu osaisikin muovimattoja asennella. Jossain menee raja. Varsinkin kun korotettuja vuokria on perusteltu sillä, että asuntojen vapautuessa tehdään niihin täysremontti, paskanmarjat sanoo Hippo. MURR!

2 kommenttia:

  1. No jo on markkinat! Kyllä nyt minusta se on päivän selvä asia, että jos asunnossa on selvästi tollasia puutteita/huonossa kunnossa olevia pintoja, niin tottakai vuokraisäntä ne korjaa ennen seuraavan vuokralaisen muuttamista o.O

    VastaaPoista
  2. oisi minullakin palanut käpy :/

    VastaaPoista