sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kuulumisia

Kuin ihmeen kaupalla ei Nemillä mennyt vatsa sekaisin viimeisemmästä antibioottikuurista. Koko antibioottikuurin ajan oli käytössä Biolatten Original- L (entinen Biolatte Baby), joka piti vatsan tyytyväisenä.

Kun antibioottikuuri loppui ja vatsa oli kunnossa, niin neiti tekikin jotain mikä sai vatsan kahdeksi päiväksi ihan kunnolla kuralle. Neiti nimittäin tiistaina oli päiväkodin pihassa laittanut turbo-nelivedon päälle ja käynyt sekunnin sadasosassa juomassa kuralätäköstä vettä.  Kovin tyytyväinen oli kuulemma ollut makuun, jälkiseuraamus ei vain ollut kovin kiva. No ainakin vastustuskykyä tulia hankittua.

Pari päivää syötiin todella huonosti, ihan muutamaa lusikallista vain. Mikä on sinänsä outoa, sillä yleensä neiti syö todella hyvin. Vatsassa vain kiersi niin pahasti. Ei kuin uudelleen maitohappobakteerit käyttöön.

Eilen Pyhäinpäivänä alkoi ruoka taas maittamaan, onneksi. Kun korva ja vatsa saatiin kuntoon, alkoi nyt poskihammas tekemään tuloa. Voi reppanaa. Onneksi hammas lähinnä kutittaa, ei ainakaan vielä aiheuta kipuilua.

Eilen kun ikenien kutina hiukan ärsytti olotilaa ja piti keksiä jotain kivaa puuhaa. Menimme makuuhuoneeseen ihmettelemään  kummilta aikoinaan tuliaisena saatua Hello Kittyä, jossa vaihtuu valon väri. Hämärässä huoneessa se oli todella jännä. Nemi hoki "ooh, ooh!"
Tänään aamusta Hippo ja Nemi kävivät kirppiksellä, mukaan tarttui fleece alushaalari ja retro juustokupu.

Paluumatkalla Hippo saikin kokeilla juoksemista retrokärryjen kanssa. Noin 100 metrin päässä ollut vastaantuleva vanhahko naishenkilö kaatui maahan ja löi naamansa asfalttiin. Autot vain ajoivat ohitse. Hippo juoksi rattaiden kanssa naisen luo ja ryhtyi auttamaan naista ylös. Onneksi pahimman kolauksen kärsivät vain naisen silmälasit. Hetken päästä tienviereen pysähtyi auto, josta auttamaan tuli nainen. Ennen tätä oli ohitse ajanut varmaankin noin 30 autoa, jotka eivät edes hidastaneet tai kysyneet tarvitaanko apua. Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa? Kenellä on niin kiire sunnuntaina klo 10.30, ettei voi auttaa hädässäolevaa lähimmäistään? Ei mee jakeluun!

Naisella oli naama pienillä ruhjeilla ja pisti vastaan ambulanssin soittoa. Hippo halusi, että nainen lupaa, että soittaa/ menee lääkäriin jos vähänkin alkaa tuntumaan siltä. Nainen lupasi. Nemi ihmetteli ihan hiljaa vieressä kärryissään tapahtunutta. Hiukan jäi Hipon mieltä vaivaamaan, että eihän naiselle käynyt pahemmin. Mutta ei toista voi väkisin ambulanssiin laittaa jos vakuuttelee olevansa kunnossa. Reippaana ainakin lähti kävelemään ja lupasi pyytää ystävänsä kylään varuiksi. Toivottavasti siis edessä on hänellä vain uusien pokien hankinta.

Tästä välinpitämättömyyden kulttuurista johtuen haluankin haastaa kaikki blogini lukijat kulkemaan tuolla muiden joukossa ihmisinä ,jotka eivät jätä lähimmäistään pulaan. Pysähdy, kysy, auta ja ennenkaikkea VÄLITÄ!

1 kommentti:

  1. Juu, on se kumma kun ei ehditä auttamaan. Itse olen ollut melkein samanlisessa tilanteessa pari kertaa.
    Onneksi olit paikalla ja autoit....

    VastaaPoista