keskiviikko 7. toukokuuta 2014

No morjensta pitkästä aikaa!

Arki on toimintoja täynnä, on töissä käymistä, hoitoon viemistä ja hakemista. Ruoanlaittoa (onneksi on myös Saarioisten äidit), tiskausta, pyykkäämistä, leikkimistä, keinumista jne. Aikaa ei oikein blogille ole tarjoutunut. Eikä Hippo siitä ole stressiä ottanut, silloin kirjoitetaan kun aikaa sille löytyy.

Hippoon on iskenyt joka keväinen puuhavimma, se näkyy erinäisissä tuunaus ja puuhasteluprojekteissa.
Nyt on varattuna 4H-yhdistyksen kautta viljelypalsta ja esikasvatus on alkanut. Tarkoituksena on ensimmäisellä kertaa kokeilla turvallisia viljeltäviä, kuten kesäkurpitsaa, punajuurta, perunaa, silpoydinherneitä ja parina extreme-haasteena paprikaa, parsakaalia ja salaatteja.

Palsta sijaitsee noin kahden kilometrin päässä ja sinne pääsee kätevästi pyörällä sujahtamaan. Saa nähdä. kuinka palstanhoito pienen innokkaan puutarhurin kanssa sujuu. Pitääkö turvautua valjaisiin ja fleksiin? ;)

Esikasvatuksessa pitää kissaperheessä käyttää luovuutta. Mikään taimi ei voi paljaana pilkottaa, muuten se syödään. Kierrätyshengessä Hippo hyödynsi kasvihuoneiksi vanhoja kirsikkatomaateille ja viinirypäleille tarkoitettuja rasioita. Istutuspurkeiksi käy purkki kuin purkki, nyt pääsivät jugurtti- , piltti- ja ksylitolipurkit ruukuiksi. Lisäksi yksi isompi esikasvatus laatikko hankittiin uutena.

Vielä pitäisi muutamia purkkeja ja "hevi-rasioita" saada, jotta viimeiset kesäkurpitsat saisivat aloittaa kasvunsa sisätiloissa.

Keittiö on myös saanut osakseen keväisen innostusaallon. Hippo inhosi alústa alkaen keittiön "kasari"henkisiä kaappeja. Puunväriset karmit ja vetimet huusivat silmään, yöks!

Pieni keittiön yleisilmeen kohotus on nyt valmis. Vuokrakämpässä kun hurjia muutoksia ei saa tehdä, niin kaapit Hippo tuunasi sisustusteipillä (hinta n 40 euroa), vetimet Ikeasta 4,50 euroa, tiskaus 0 euroa (vesi kuuluu vuokraan  ). Eli koko muutos alle 50 euroa ja aikaa meni noin reilu kaksi tuntia yhteensä. Ei paha!

Hippo on itse todella tyytyväinen lopputulokseen.

Teippailuista innostuneena Hippo tuunasi myös kuiva-ainekaapista muutamat lasipurkit pallokuvioisella ilmastointiteipillä. Hipon on pakko pitäytyä poissa Teippitarhan nettikaupasta. Siellä on vaikka mitä ihania teippejä. Niillä saa nopeasti loihdittua vaikka mitä ihanaa!


Kello on jo yhdeksän, pian saa taas käydä maate, jotta jaksaa taas huomenna puuhailla kaikkea kivaa. Töiden jälkeen tulee yksi tytön kummeista kylään.

Ihanat loppuviikot kaikille!


1 kommentti:

  1. Kaappien tuunaus on onnistunut, kivalta näyttää.. Onnea viljelykselle, kyllä se siitä =))

    VastaaPoista