maanantai 12. toukokuuta 2014

Skikkeböö-kalastaja från Las Pargas

Mikäs maanantai aamuna onkaan hauskempaa kuin kaatosade. En nyt kovin nopeasti keksi mitään muuta. Aamun aikatauluihin tuli siis tänään lisukkeeksi Hipon kumppareiden ja sadevermeiden etsiminen.

Kun oltiin saatu sekä äiti ja tyttö puettua sateen kestäviin vermeisiin, sidottua päähän pyöräkypärät ja istutettua neiti pyörän istuimeen, Hippo muisti. Päiväkotikassi, siellä se neljännessä kerroksessa, oman kodin eteisessä möllöttelee. Se sai tänä aamuna jäädä sinne, ei pienintäkään mahista, että oltaisiin sellaisen jumppailun jälkeen kiivetty takaisin sitä hakemaan.

Hipon Rukan vihreä mallia Skikkeböö-kalastaja från Las Pargas-sadeasu on kyllä kätevä. Lapsen päiväkotiin viemisen ja työmatkapyöräilyn jälkeen et ole sateesta märkä, vaan hiestä. Kätevää! Pitäisi varmaan päivittää hiukan teknisempään pyöräilyvarustukseen.

Maanantai meni töissä siedettävästi, onko sellaista työpaikkaa missä maanantait ovat läpeensä ihania (vapaapäiviä maanantaisin ei lasketa mukaan)? Neidin hoidosta haun jälkeen käytiin suhahtamassa pyörällä kaupassa. Kaupassa pööpöilykaksikko antoi yhdelle happaman sitruunan hotkaisseelle mammalle ihmettelemistä, kun molemmat heiluttelivat käsiään naaman edessä ja naureskelivat katketakseen. Aina pitää pööpöillä, suomalaiset ovat välillä liian "emmä kehtaa", lapsen myötä on lupa pelleillä (siis ihan viimeistään), vaikka sitten siinä säilykepurkkihyllyn edessä. Kaupasta haalittiin ainekset nakkikeittoon. Kotona yhdessä kaksikko pilkkoi ainekset (neiti nakkia, josta söi 70%).  Keiton valmistuttua sitä vedettiin pari lautasellista, jonka jälkeen aloitettiin kokeilevan keittiön leipomiset.

Tällä kertaa leivottiin keittiönkaappien kätköistä olevilla hiukan erikoisemmilla aineksilla. Vuorossa oli kvinoa/psyllium/intiaanisokeri/kookosrasva/raakakaakaokeksit. Neidille ne maistuivat hurjan hyvin ja olisi varmaan vetänyt keksiöverit ellei Hippo olisi laittanut stoppia. Kvinoan pähkinäinen pehmeä maku on varmasti lapsen makuhermoja kutkuttava. Hipon kulta ei niin innostunut ollut kekseistä, mutta nakkikeitto kelpasi.


Loppuilta puuhailtiin perusjuttuja, luettiin kirjoja, levitettiin lelut pitkin asuntoa ja riemuttiin isän kotiintuloa. Lisäksi ihailtiin ikkunoista taivaalle nousseita tummia pilviä. Tuleeko yöllä kunnolla vettä? Neiti meinasi, että tulisi lunta.
Katsotaan saako huomenna soutaa töihin Skikkeböö-kalastaja från Las Pargas-sadeasu päällä. Mukaan voisi ottaa tuon verkkopaidan, ties vaikka pari paikallista lahnaa tarttuis siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti